Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás bab Lupus konyhájából

Hagymás bab Lupus konyhájából
Hagymás bab Lupus konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno fiatalon, horgászatkor bográcsban készítettük el. A sok hideg étel után mennyei volt.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha lehet, akkor az egészet egy jó nagy méretű, magas falú kerámia vagy teflon serpenyőben készítsük, aminek van fedője. Annyira fedjük le, hogy a gőz tudjon távozni. A főzési időről annyit, lehet gyorsabban is elkészíteni, de talán ízre mégsem olyan, mint amiben az ízek összefőttek. Nem vegetáriánus és nem egy könnyű étel. Kenyérrel fogyasszuk. Vagy ízlés szerint, ki mivel szeretné.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felvágjuk 3 mm vastag és 3 cm széles kockákra, majd a kockákat is félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd kb. 4-5 mm-es csíkokra szeleteljük. Kinyitjuk a babkonzerveket, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. Az olajat beöntjük a serpenyőbe. A szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntünk 2-3-4 babkonzerv levet! Lehet mellé kevés víz is. A hagymát puhára, de roppanósra pároljuk. Közben hozzáadhatjuk a sót is. A felesleges vizet elfőzzük.
  3. Mikor a hagyma is megpárolódott, hozzáönthetjük a babkonzerveket lével együtt. Ha túl sűrű, némi vízzel hígítsuk, de óvatosan, mert aztán el kell főzni a felesleget.
  4. Jöhet a paradicsompüré. De óvatosan, csak a színe miatt kell, ki is hagyható. Mehet a fűszerezés is, bors, oregáno, bazsalikom, fokhagyma. A fokhagymát fokhagymanyomón át szoktam préselni.
  5. Ha minden benne van, és ízre is jó, jöhet a főzés. Lassan, finoman rotyogtatva elfőzzük a felesleges vizet. Ha majdnem megáll benne a fakanál, akkor az igazi. Nem túl híg és nem túl sűrű.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 14 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lupus

Mióta szakács: 2015.04.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos egytál, hagymás babos egytálétel, paradicsomos hagymás bab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

988
kolozsvári szalonna 40 dkg
vörösbab 340 g
vöröshagyma 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
oregánó 1 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
1 ek
chiliszósz 2 ek
olívaolaj 1 dl
víz 4 dl