Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-borjúhúsos pirog

Hagymás-borjúhúsos pirog
Hagymás-borjúhúsos pirog
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma volt a születésnapom, és a családom azt mondta, ma ők készítik az ételt. Készítettek nagyon finom salátát, koktélt, de azért megjegyezték, hogy látták a TV-ben, hogy Bede Robi ezt az ételt készítette. Megkérdeztem tőlük, miből is áll az étel. Ők nagyjából leírták, én pedig azonnal nekiláttam elkészíteni. Mikor kisült, szinte azonnal el is fogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben, kevés olajon aranybarnára pároljuk a sózott, borsozott káposztát.
  2. Egy másik serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk a lilahagymát, majd hozzátesszük a darált borjúhúst és a fűszereket, és kb. 10 perc alatt azt is megpároljuk.
  3. A két edény tartalmát egyesítjük, hagyjuk kihűlni.
  4. Közben az élesztőt felfuttatjuk a tejen egy kis cukor társaságában, majd hozzákeverjük a tészta többi kellékét is, és 1/2 óra hosszat hagyjuk kelni, majd kinyújtjuk lappá, és nagyobb köröket szabunk ki belőle, amelyeket megtöltjük a húsos - káposztás keverékkel, majd félbehajtjuk.
  5. A tészta széleit összenyomkodjuk, és a kapott félköröket tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x38x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 044
elküldve: 3
receptkönyvben: 219
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borjúhússal töltött kelt tészta, chilis-fűszeres húsos kelt tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

797
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
tojás 1 db
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
joghurt 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
lila hagyma 1 közepes fej
káposzta 20 dkg
darált marhahús 35 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
zeller 20 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd