Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás burgonya-rétes

Hagymás burgonya-rétes
Hagymás burgonya-rétes
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy burgonyás rétest, kipróbáltam, de nekem nem éppen jött be. Aztán eszembe jutott az édesanyám hagymás krumplija, gondoltam a hagymával megtöltöm, így ez a rétes lett a végeredmény. A hagymával elrontani nem lehet semmit, gondoltam, és bejött! Legközelebb felvágom, bizonyos távolságra rakva fogom megsütni, hogy ropogós legyen a széle.Igaz,akkor már nem rétes lessz.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

A burgonyától függ, hogy mennyi liszt kell hozzá, netán vizesebb a burgonya, adjunk hozzá még lisztet. Legközelebb felvágom, és bizonyos távolságra rakom, majd ezután sütöm. Szeretem, ha finom ropogósra sülnek a szélei.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, legjobb este, hogy másnap könnyebb legyen meghámozni és lereszelni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a darát, a sót, az olajat, a tejet, és összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk, mint a beiglit, megkenjük a sült hagymával, felcsavarjuk, és kisebb méretű, kiolajozott tepsibe helyezzük, kézzel laposabbá nyomkodjuk. A másikkal is ugyanígy járunk el, kinyújtjuk, megkenjük sült hagymával, feltekerjük, majd a másik mellé helyezzük, nyomkodjuk lapossá.
  4. Sütés előtt késsel felvágjuk szeletekre, lekenjük olvasztott vajjal, de lehet olajjal.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, finom ropogósra megsütjük.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockára vágjuk, és olajon, megszórva kevés sóval megfonnyasztjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 26x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 41 503
elküldve: 11
receptkönyvben: 671
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: 2

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-krumplis pite, sült hagymás krumplis egytálétel, sült hagymás burgonya rakottas

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evesz
evesz Fri, 2016-04-08 14:21

Kedves helena26 , nem tudom mit nem csinaltam jol, de nekem nagyon nyers maradt es ehetetlen.:( :( Eloszor egy kisebb tepsiben sutottem 50 percig, aztan attettem egy nagyobba es kilapitottam kb.huvelykujj vastagsagura , de ugy sem sult at! :( olyan mint ha csirizt ennek :(

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2016-07-08 21:14

KEDVES EVESZ! SZERINTEM NEM VOLT NYERS,MERT 50 PERC ELÉG SOK IDŐ A SÜLÉSÉHEZ, SZERINTEM KEVÉS LEHETETT A LISZT, TÖBB KELLETT VOLNA HOZZÁ. A KRUMPLI LEHET KICSIT VIZESEBB,AKKOR KELL HOZZÁ TÖBB LISZTET TENNI,MERT AKKOR OLYAN,MINTHA SÜLETLEN LENNE. HASONLÓT TAPASZTALTAM CUKKINI TÓCSNIVAL.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2016-04-08 19:31

Kedves evesz!
Sajnálom ,hogy nem sikerült, de fogalmam sincs, hogy mi lehetett az oka,
talán vizesebb volt a burgonya és több liszt kellett volna?

dalmus88
dalmus88 / dalmus88 Sat, 2015-01-31 18:28

Kedves Helena!
Nagyon szuper a recept.
Mondjuk én annyit változtattam, hogy a hagymához pirítottam szalonnát is, valamint a tetejére egy felvert tojás és 3 evőkanál kanál tejföl keverékét öntöttem.
Igen nagy sikere volt itthon, tuti, hogy a kedvenc lesz!
Köszönöm szépen! :)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-01-31 22:56

Örülök, hogy elégedett vagy a recepttel! Nagyon finom lehetett szalonnával, és a teföllel megkenni,jó ötlet!!Én is kipróbálom hamarosan.
Üdvözlettel,Helena

ilic
ilic Fri, 2015-01-30 12:34

Szia Helena! A gyengébbek kedvéért.. :) tudnál segíteni a formázás részében? Szóval 2 felé vesz, kinyújt, megken mindegyiket, és felteker mint bejglit? és a kettő egymás mellé fektetve, lenyomkodva és bevagdosva lesz egy kis tepsibe való mint a képen? Jól gondolom? Mert ahogy ilyen gusztán összesült, nem látszik, hogy hogy volt nyersen...

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2015-01-30 18:08

Kedves ilic!
A kezdők kedvéért részletesebben leírtam. Remélem, hogy így érthetőbb lessz nekik is!
Üdvözlettel,helena26

FannIda
FannIda Wed, 2016-06-29 10:11

Kedves Helena!

Én is megtekinteném a részletesebb leírásod, mert sajnos ez a része, nekem sem tiszta, kérlek segíts. Köszönöm! :)

ilic
ilic Wed, 2015-02-04 12:01

Nyaminyaminyami! Finooom! :) Fokhagymás-tejfölös szósszal ettük vacsira. Sokszor le fogom gyártani! Köszi szépen!! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-01-15 03:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2015-01-18 21:58

Örömmel tölt el,hogy egy egyszerű kis recept ilyen nézettséget ért el.
Üdvözlettel,Helena

798
burgonya 1 kg
rétesliszt 25 dkg
búzadara 3 evőkanál
2 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
tej 4 ek
vaj 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint