Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben

Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
85 perc / előkészület: 5 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt Juci (strawberry) Fűszeres mustáros csirkemája ihlette... köszönet az alapötletért. :) Mintha már említettem volna, hogy a hagymát és a tejfölt is nagyon szeretjük, így egyenes út vezetett ahhoz, hogy a fent említett remek receptet egy kicsit felturbózzam ezekkel a hozzávalókkal. Tálaláskor sózhatjuk, ha kell. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt zöldborsós rizzsel, vagy burgonyapürével is nagyon finom.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
  3. A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  5. A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
  6. A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
  7. Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 27 617
elküldve: 39
receptkönyvben: 779
elkészítve: 25/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös csirkemáj, csőben sült csirkemáj, csirkemáj hagymásan

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nunuka64
nunuka64 Sun, 2013-10-20 13:11

Szia Ági! Köszi hogy felraktad a receptet ! Elkészítettem és nagy sikere volt! Finom puha lett és ahogy a szószt beitta a máj az valami isteni!

nagyleila
nagyleila Sat, 2013-02-09 21:02

Kedves Ági!
Ez az étel igazán fincsi lett, jénaiban, és nagy doboz tejföllel készítettem, a fűszerezés kiváló!
Párom végre megkaphatta azt a májat, mely nincs szétsütve :) Tarhonyával tálaltam, tetejére pici házi pirospaprika díszítésnek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, egyáltalán nem száraz a máj. Sűrűn asztalra fog kerülni nálunk, mert laktatós és nem vesz el sok időt az embertől. Köszönöm szépen! Amint időm engedi szétnézek nálad :)

nagyleila
nagyleila Fri, 2013-02-08 14:20

Szia Ági!
Ennyi vita után muszáj kipróbálnom ezt a receptet :) (pláne, hogy a májat imádom :))
Előtte szeretném megkérdezni, hogy a végén ugyanúgy 180 fokon hagyod a sütőt, mint mikor párolod? Illetve egyben hagyod a májat? Már 100 éve sütök-főzök, na jó nem igaz, csak 20 :), de azért a teljesen új recepteknél jobb szeretem, ha nem a saját fejem után megyek. Köszönöm! Kellemes hétvégét!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2013-02-08 14:28

Szia!
Örülök, hogy megtetszett a recept és kipróbálva remélem ízleni fog! Igen, a májat egyben hagyom. Mondjuk, ha szép nagyokat tudsz szerezni, nyugodtan ketté veheted, könnyebb lesz osztani. :) A sütő pedig 180°C-on marad. Ilyenkor már fél szemem rajta tartom, hogy nehogy kiszáradjon, de azért kapjon egy kis színt. Ez kb. 10-15 perc, attól függ, hogy a "szósz" mennyire lepi el a májat, meg persze ízlés dolga.
Neked is kellemes hétvégét! Üdv: Ági

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-12-21 19:43

Minden Károgónak !
Elkészítettem a recept alapján az eledelt. Nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy a kis pohár tejföl helyett nagyot használtam és a mustárt is megpótoltam egy evőkanállal. Rozsdamentes tepsit használtam alufóliázva. Közepes lángon egy óra hosszat pároltam és a fóliát levéve még húsz percig sütöttem. A mártás a mennyiség növelése miatt ellepte a májat és így nem égett meg, nem száradt ki. Viszont így lett igazán csőben sült. Magam sem hittem el, hogy működik. A pataki - római tálas megoldásban teljesen biztos voltam, de ebben nem.
Tanulság : Először próbáld ki a receptet és azután huhogj, ha igazad volt!
Ezennel az ügyet lezártnak tekintem.
Zoli

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-12-21 14:35

Kedves Mindenki !
Ilyet még nem pipáltam ezeken az oldalakon! Egy recepten összeveszni, ez mindennek a teteje. Tengerecki uramnak üzenem, hogy kár ezt a szép mesenevet ilyen bárdolatlan stílusban használni. Fel kéne rakni a saját receptjeidet, aztán várni a véleményeket. Addig coki!
Péter apónak teljesen igaza van a pataki - római tállal , így párolódik meg teljesen. A fóliával letakarás az eredeti receptben, szintén a párolást segíti elő, de én sem sütném utána már. Igaz, Ági receptjét még nem próbáltam ki, ezért itt az ideje. A sütésre viszont nagyon odafigyelek.
Zoli

dszandi73
dszandi73 Tue, 2012-10-30 10:15

Elkészítettem, és nagyon fincsi volt. Nem sajnáltam belőle még egy kis paradicsomot, így egy kicsit "lecsós" lett. Köszi a receptet:)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-10-30 10:30

Szia dszandi73!
Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm szépen a kedves visszajelzést és hozzászólást! :) Biztosan finom volt paradicsommal; nagyon jó ötlet! Üdv: Ági

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-10-18 10:04

Kedves "peterapo"!
De jó; nagyon örülök, hogy ízlett az étel! Igazán kedves, hogy megírtad. A csirkeszárnyas ötlet szuper, biztos, hogy kipróbálom! Üdv: Ági

agi_d
agidee / agi_d Mon, 2012-10-01 18:22

Köszi az ötletet, tényleg finom, még a 2 éves kislányom is szívesen ette. :) A sütési idő is rendben van, akárki akármit mond. Jókora jénai kellett ehhez, sok a folyadék is, pár perc alatt át se melegedne az egész. Kiszáradni ugyanezért nem fog.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-10-02 08:27

Kedves agi_d! Ó! De nagyon örülök, hogy kipróbáltad és a pöttöm lánykának is ízlett! :) Nagyon szépen köszönöm a pozitív visszajelzést. Igazán, nagyon jólesett! Üdv: Ági

pal.tengericki
pal.tengericki Mon, 2012-09-24 16:10

Fekete Szép Ágnes, szépen megmagyarázta a megmagyarázhatatlant, hogy miért is kell egy órát sütni a májat. Ezért is marad mindig a legvégére a máj. Javítani úgy lehetne csak ezen a recepten, ha az utolsó percekben kerül csak mindennek a tetejére a máj. Bár ez így is eléggé elcseszett recept, de biztosan sokan hálálkodnak majd érte.

dszandi73
dszandi73 Tue, 2012-10-30 10:19

Nem gondolom, hogy szükséges ebben a stílusban megnyilvánulni. Ha valami nem tetszik, nem ízlik, akkor második alkalommal legfeljebb nem szoktam elkészíteni, de egy normális ember nem ócsárol így másokat. Az ízlés olyan dolog, amiről nincs értelme vitatkozni! "Szil-szál, szalmaszál, merre jár a Pál?" Ha a rövid idő alatt készült ételeket kedveli, undoksággal megspékelve, egyen Gordon Ramsay konyhájában:)))

peterapo
peterapo Thu, 2012-10-18 09:45

Korántsem olyan "elcseszett" ez a recept, Kedves "pal.tengericki", mint gondolnád. Első nekifutásra megcsináltam római tálban, (fél óra sütőben) - az ízkavalkád lenyűgözött. Oly annyira, hogy ma ismét megcsinálom, máj helyett csirkeszárnyakkal, az öntetbe azért belekeverek 3 evőkanálnyi kenőmájast. (Az eredményről majd beszámolok. A recept tetszési indexe nálam megközelíti az ínyenc göngyölt hús receptjét.)
Üdv.!
peterapo
(amatőr)

pal.tengericki
pal.tengericki Tue, 2012-10-23 13:18

szerintem legközelebb próbáljad ki csirkeszárny helyett mondjuk csirkelábbal, vagy csirkefejjel, -azzal is biztosan finom lesz számodra.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-09-26 14:27

:) Kedves pal.tengericki! Köszönöm az elmés hozzászólást...
Nem hiszem, hogy bármivel kiérdemeltem volna ezt a fajta pökhendi hangnemet. Ha nem tetszik a recept, nem kötelező elkészíteni. Nem értem, de talán jobb is... Önnek ez biztosan jól esik, hogy ismeretlenül mást sérteget, illetve azokat, akiknek ez a recept esetleg tetszik. Azt hiszem az ő nevükben is írhatom, hogy: Kedves egészségére!

pal.tengericki
pal.tengericki Tue, 2012-10-23 13:29

Fekete-Szép Ágnes,
Bocsánatáért esedezem, hogy nem ömlengtem és ájuldoztam a receptjétől, - kimondottan jószándékkal szóltam hozzá. Nekem eszem ágában sincs elkészíteni ezt az ételt, csak volt egy véleményem, hogy mi a hiba a receptben (túl sokáig sütött máj). Bocsánatáért esedezem, hogy a szomorú valósággal Önt szembesítettem, megbántottam és megsértettem, nem állt szándékomban.
Viszont van egy örök igazság. Csinos nőket tilos a konyhába engedni.

monik011
monik011 Sun, 2012-09-23 10:42

Szeretném megkérdezni, hogy sózni mikor kell? Esetleg nem kell bele?

peterapo
peterapo Sun, 2012-09-23 09:17

Tetszik nekem ez a recept, Kedves Ágnes, a májat - legyen bár állítólag a legegészségtelenebb sütni-főzni való - nagyon szeretem, minden formában: natúr máj, rántott máj, dinsztelt máj stb...
Elkészítése is pofon egyszerű, pár perc, és kész!
Épp ezért nem értem:

A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz

Ennyi idő alatt a máj megkeményedik, összeszárad, vagy magyarán: sz.... ég. (szénné...)

Pelle Józsefné: Főzőiskola c. remek könyvecskéjében
a máj sütési ideje (előmelegített, azaz forró sütőben) 4-5 perc!

Mecsoda kölönbség!

pal.tengericki
pal.tengericki Tue, 2012-10-23 14:00

sajnos ez tipikus szocizalista örökség, - főleg vidéken,- hogy jól meg kell főzni-sütni mindent. Ezért főzi órákig a csirkepörköltet majdnem mindenki pl jellemzően 60 év fölött, ezért sütik órán keresztül a májat is, nehogy nyers maradjon. S lám tényleg nem lesz nyers.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2012-09-23 18:56

Kedves peterapo!
Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk, akik ennyire szeretjük a májat.
Az elkészítése ennek az ételnek is olyan, mint szinte mindegyiknek, aki gondolja, módosítsa, változtassa, hisz ez benne a szép. :)
Biztos úgy van, ahogy Pelle Józsefné (én is nagyon szeretem a könyveit) írja a fent említett remekműben, hogy előmelegített, forró sütőben 4-5 perc a máj sütési ideje. Valóban nagy az időbeni különbség, de azt is vegyük figyelembe, hogy itt nem csak a májat sütjük, van mellette jó sok zöldség, a tejfölös szószról nem is beszélve és nem utolsó sorban, én sehol nem írtam, hogy a sütőt elő kell melegíteni, vagyis kell idő ahhoz is, hogy a sütő a megfelelő hőmérsékletre melegedjék. Lefedve pedig a máj inkább párolódik, mint sül a bent maradó nedvességtől. :)
Én egy akkora sütőtálat használtam, amibe a máj két rétegben fért el zöldségestől. Biztos ez is befolyásolta a sütési időt. Azért remélem egyszer majd kipróbálja a receptet.
Üdv: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2012-08-06 20:49

Szia Ági! Gondoltam, bekukkantok már hozzád. :-) És milyen érdekes, épp nemrég csináltam tejfölös csirkemájat paprikásan, jó sok hagymával. Eszméletlenül finom lett, szóval egyetértek a recepteddel. :-) A tiéd is nagyon klassz lehet. Egyébként én is megcsináltam anno azt a mustáros májat, de nekem nem jött be, pedig szeretem a mustárt. Remélem, jól telik a nyarad! Holnaptól már jönk az enyhülés. Puszillak: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-08-07 10:19

Szia Gabi! :D De jó! Egy rugóra jár az agyunk! Biztos a Tiéd is nagyon finom lett! Jó sok hagymával...mert hát úgy az igazi.
Már mi is nagyon vártuk az enyhülést. Egészen "feléled" az ember az után a tikkasztó meleg után egy kis hűsítő széltől. Most még a dolgos hétköznapok telnek, de majd szakítunk időt pihenésre is. Remélem Neked is jól telik a nyár! Pihenj sokat! Sok puszi: Ági :)

lencsi84
lencsi84 Mon, 2012-07-23 15:31

Nagyon köszi a receptet! Ez valami fantasztikusan finom lett! Barátnőmmel ketten csináltuk, gondoltuk, hogy jó lesz, már csak a hozzávalókból is, de a végeredmény felülmúlta a várakozásunkat... :) Ajánlom mindenkinek!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2012-07-24 06:03

Szia! :) Nagyon szívesen! Én pedig azt köszönöm, hogy megírtad, mennyire ízlett. Igazán kedves Tőled (tőletek)! További jó sütés-főzést! Üdv: Ági

324
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
paprika 2 db
bazsalikom 0.5 marék
rozmaring 1 szál
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 6 ek
mustár 4 ek
olívaolaj 4 ek