Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás csirkemáj szívvel

Hagymás csirkemáj szívvel
Hagymás csirkemáj szívvel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban szüleim gyakran készítették ezt az ételt, de én nagyon sokáig csak a szíveket ettem ki belőle. :) Felnőtt fejjel most már a májat is lelkesen fogyasztom. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ebéd, vacsora lehet. Aki ódzkodik a szívtől, természetesen kihagyhatja a sajátjából. 

hozzávalók / 2 adag

  • 50 dkg csirkemáj
  • 8-10 csirkeszív (elhagyható)
  • 3-4 db vöröshagyma (mérettől függően)
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk majoranna
  • 1 kk ételízesítő (elhagyható)
  • 1-2 szelet bacon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk. Közben a májat (meg a szívet) egy hőálló tálban szétterítjük.
  2. A felolvasztott vajat rácsorgatjuk a szétterített májra. Ezután sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a majorannát és az ételízesítőt is. A felaprított bacont is rátesszük a májszeletekre. 
  3. A hagymákat karikákra vágjuk, és rárakjuk a májra úgy, hogy a karikák teljesen befedjék a májat. 
  4. Sütőben, fedő nélkül 30 percig sütjük. Közben egyszer kivesszük, és a sütés közben keletkezett levével meglocsolgatjuk a hagymákat.
  5. Zöldséggel, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

shanks

Mióta szakács: 2013.03.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-szalonnás csirkemáj csirkeszívvel, baconös csirkemáj és csirkeszív, hagymás máj szívvel és bacönnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!