Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-currys kenyér magokkal

Hagymás-currys kenyér magokkal
Hagymás-currys kenyér magokkal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régen vásárolt kenyeres szakácskönyvben találtam. Nagyon megszerettük, kicsit felturbóztuk. Laktató és kalandos ízű!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, sót, élesztőt összekeverjük, beletesszük a magokat, a fűszereket is. Ha homogénné kevertük, a közepébe lyukat készítünk. Ebbe öntjük először az olvasztott vajat, amit villával fokozatosan beledolgozunk.
  2. Majd a langyos vizet öntjük az üregbe, fokozatosan adagolva, közben villával a tésztát kevergetjük. Ha így már nem megy, kézzel folytatjuk.
  3. A munkalapra kiöntjük a tésztát, kb. 10-15 percig gyúrjuk, laza állagú, jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután kb. 25 percig letakarva kelesztjük. Kb. kétszeresére nő.
  4. A hagymát apróra vágjuk. Ha a tészta megkelt, ismét átgyúrjuk, beledolgozzuk a hagymát. Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük, hagyjuk még kelni. A tetejét tetszés szerint bevágjuk, 1 tojássárgájával megkenjük.
  5. Kb. 180C-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Electro Girl

Mióta szakács: 2013.09.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres kenyér, hagymás cipó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

410
kenyérliszt BL80 45 dkg
instant élesztő 14 g
cukor 5 g
5 g
curry por 3.5 g
cayenne bors 2 csipet
vaj 6 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
víz 250 ml
tökmag 3 ek
chiamag 1 ek
lenmagpehely 2 ek
tojássárgája 1 db