Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás flekken

Hagymás flekken
Hagymás flekken
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik nagy kedvence ez az étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Kiklopfoljuk, besózzuk. A burgonyát kockára vágjuk, a hagymát karikákra vágjuk.
  2. A húst natúr szeletnek megsütjük egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben. Lisztbe forgatjuk, forró olajban addig sütjük, amíg szép piros nem lesz mindkét oldala. Ha elkészült, kivesszük egy tányérra a serpenyőből.
  3. A burgonyát feltesszük főni sós, forró vízben.
  4. A hagymát a húsos serpenyőben kicsit megfonnyasztjuk, alaposan megsózzuk, megborsozzuk. Majd ha félig összeesett, ráhelyezzük a hússzeleteket, fedő alatt pároljuk, amíg a hagyma teljesen megfonnyad, és összeérnek az ízek.
  5. Készre főtt burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 448
elküldve: 2
receptkönyvben: 143
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Norcy

Mióta szakács: 2011.02.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás hússzeletek főtt burgonyával, hagymás sült karaj főtt krumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

806
sertés rövidkaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 4 nagy fej
burgonya 10 közepes db