Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-gombás párolt marha

Hagymás-gombás párolt marha
Hagymás-gombás párolt marha
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közel harminc éve főzők minden nap naponta többször is. Ez egy gyors számolás szerint közel 30-35.000 elkészített ételt jelent. Ezért is volt nagy elismerés, amikor az ebéd végeztével férjem ezt az ételt hihetetlenül kifinomult ízvilága miatt a Top5 ételek közé sorolta, és azt kell, mondjam, teljes joggal. Ennek a receptnek az elkészítésével egy Michelin-csillagos éttermet varázsolunk a konyhánkba. Mindenkinek ajánlom!

Tipp: ha elkészült az ételünk, a hús szeleteket tálaljuk ki egy nagy tálba, tetejére tegyünk pár gomba szeletet (kb. a felét, mint amennyivel főztük), és a maradékot a hagymával és az alaplével egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ezzel az így már sűrűbb szafttal öntsük le a hús szeleteket, és a tetejét hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vastagra felszeletelt hús szeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük.
  2. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és még egy percig főzzük.
  3. Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hús szeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal és 3 ek worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.)
  4. Ezt követően fedő alatt kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
  5. Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 420
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi by Andrea

Mióta szakács: 2012.09.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás bélszín, párolt marhalábszár gombával, gombás marharagu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csatadi.nora
csatadi.nora Sun, 2013-01-27 18:50

Elkészült ez a finomság. Kavargatni kell, mert különben lekozmál. Finom lett, köszönöm a receptet.

375
marhalábszár 70 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 8 gerezd
marha alaplé 7 dl
vörösbor 1 dl
worcestershire-szósz 3 ek
csiperkegomba 4 nagy db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 3 ek
napraforgó olaj 3 ek