Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-húsos pirog

Hagymás-húsos pirog
Hagymás-húsos pirog
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel minden anyagból nagyon kevés kell, így maradékokból is el lehet készíteni. Én most nem korongokat szaggattam, hanem pitét sütöttem. Így is nagyon finom, leves után savanyúsággal.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felcsíkozott káposztát sózzuk, borsozzuk, és pároljuk 3 evőkanál olajon.
  2. A hagymát is felcsíkozva pirítsuk meg üvegesre 3 evőkanál olajon.
  3. A hagymához adjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával.
  4. Ha a hús megfőtt, adjuk hozzá a párolt káposztát, forraljuk össze, és hagyjuk hűlni.
  5. Készítsük el a kelt tésztát az alapanyagokból, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  6. Majd nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval formázzunk korongokat, amiket  megtöltünk a húsos-káposztás töltelékkel.
  7. A korongokat félbehajtjuk, összenyomjuk, és megkenjük tojással.
  8. 160 fokon 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 671
elküldve: 6
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsragus pirog, káposztás-húsos pirog, káposztás pirog

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2013-10-15 18:28

Igazad van, pedig kétszer néztem át. Természetesen vöröshagyma. Most javítom. Köszi

886
káposzta 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
darált sertéshús 35 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 40 dkg
1 kávéskanál
margarin 10 dkg
joghurt 1 dl
tojás 1 db