Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-joghurtos túrókrém

Hagymás-joghurtos túrókrém
Hagymás-joghurtos túrókrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami laktató, finom túrókrémet készíteni, ami kenyérre kenve tökéletes reggeliként szolgálhat. Ez "sült" ki belőle :))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrókrém elkészítése

  1. Az uborkát megmossuk és apróra szeleteljük. Az uborkát valamelyest megsózzuk, hogy távozzon belőle a felesleges víz. (Majd a krémhez keverés előtt alaposan kinyomkodjuk és leöntjük róla a vizet.)
  2. A kétféle túrót alaposan összetörjük villával, és krémesre keverjük a joghurtokkal és a fűszerekkel.
  3. Az alaphoz hozzákeverjük a felaprított újhagymát (aki szereti, annak nyugodtan menjen bele a zöldje is), a szárított metélőhagymát (ideálisabb esetben ez friss; és a medvehagyma is remek párosítás lehet még) és az uborkát is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 715
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

_mona_

Mióta szakács: 2016.03.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrókrém, zöldfűszeres szendvicskrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

128
tehéntúró 150 g
juhtúró 50 g
joghurt 70 g
görög joghurt 50 g
kígyóuborka 120 g
metélőhagyma 2 ek
fokhagymapor 1 kk
újhagyma 2 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint