Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás kenyér

Hagymás kenyér
Hagymás kenyér
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig sülő kenyér, lehet, hogy a kenyérsütőben nem is sül át rendesen, de nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Medvehagymával is lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben készítve a tészta programra állítjuk a gépet. (Ha hagyományosan készítjük, akkor az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük a tésztát.)
  2. Ha lejárt (illetve hagyományos elkészítésnél, ha megkelt a tészta), kivesszük, átgyúrjuk, és zsírozott formába tesszük.
  3. Hagyjuk ismét kelni, amíg a sütőt  bemelegítjük. Kb. 1 órát sütjük, de közben nézzük meg egy hegyes késsel, hogy nem ragad-e a közepe.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 167
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

curry-s-hagymás kenyér, fűszeres rozsos kenyér hagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evangelika
evangelika Fri, 2013-02-22 17:16

Nagyon finom kenyér, isteni jó ropogós a héja. Már másodszor sütöttük meg - de neeem utoljára. ;) Köszi a receptet! :)

304
finomliszt 30 dkg
rozsliszt 10 dkg
vaj 4 dkg
víz 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
curry por 1 kk
vöröshagyma 1 nagy fej