Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás krumplis puffancs

Hagymás krumplis puffancs
Hagymás krumplis puffancs
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, olcsó és finom! Kell ennél több?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hozzáadott liszt mennyisége függ a krumpli fajtájától és a hagymától is. Lehetséges, hogy a hagyma miatt egy kicsit több lisztre lesz szükség!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük héjastul főni. A lila hagymát felaprítjuk.
  2. Ha a burgonya megfőtt, megtisztítjuk, és kézi krumplinyomóval teljesen egyneművé törjük.
  3. Az áttört burgonyához adjuk a hagymát és annyi lisztet, hogy jó állagú krumplis tésztát kapjunk.
  4. A krumplis tésztából egy-egy evőkanálnyit szedünk a kezünk közé, és pogácsákat formálunk belőle, majd forró olajban szép ropogósra sütjük.
  5. A kisült puffancsokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék felitatódjék.
  6. A puffancsokat langyosan, tejföllel bőven megkenve kínáljuk.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 324
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
400 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás burgonyapogácsa, krumpliroppancs hagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
burgonya 70 dkg
finomliszt 30 dkg
lila hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 2 dl