Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás máj tört burgonyával

Hagymás máj tört burgonyával
Hagymás máj tört burgonyával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy ígértem 600-650 (személyenként) kalóriás ebéd ötleteket próbálok beküldeni. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket. Amivel fogyni is lehet!!! !Mert kevés zsiradékot használunk. Persze nem akarok most diétás programot hirdetni ezzel, de ha le tudunk mondani a fehér kenyérről, az esti kiadós vacsorákról, és a nasizásról biztos a siker. Egy könnyű tészta nélküli leves mindig belefér ebbe az ebédbe, így nem kell lemondanunk a megszokott ízekről, a finom ételekről. Nem kell lemondanunk jó ebédről!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Savanyú uborkával, vegyes vágott savanyúsággal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát csíkora vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük.
  2. A megtisztított májat a serpenyőbe tesszük, a só kivételével minden fűszert hozzáadunk.
  3. Kb. 10 perc alatt elkészül. (Úgy szoktam megnézni, mikor jó, hogy egy ducibb májdarabkát ketté vágok, és ha nem piros a leve, rögtön elzárom.)
  4. Utólag megsózzuk.
  5. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük, a főzővízből adunk hozzá, és megtörjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 20 242
elküldve: 1
receptkönyvben: 242
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

600 kalóriás hagymás máj, csirkemáj tört krumplival, hagymás máj krumplival

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi1978
sziszi1978 Tue, 2012-12-25 16:55

Gyors és finom étel! Én még egy kis őrölt pirospaprikát is teszek bele.

marusko
marusko Sun, 2012-02-12 12:55

resztelt máj...finom!én jó sok hagymával szokom,nem sózom inkább vegetát bele,majoránna, bors....._:)

skorpioen
skorpioen Sun, 2012-02-12 12:25

Bocsi, de a szárnyas májakat nyugodtan lehet sózni a felkészítéskor!!!!! Nem lesz kemény!!! Az csak a sertés, marha...stb. májra igaz!!!! A többi OK!!!...és nagyon finom.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-02-13 17:27

Én is hallottam hogy a csirkemájat lehet sózni,de ez nálam már ilyen megszokás hogy csak utólag sózom....

546
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
olívaolaj 2 ek
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg