Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás máj vajban párolt zöldségkörettel

Hagymás máj vajban párolt zöldségkörettel
Hagymás máj vajban párolt zöldségkörettel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a mirelit zöldségkeverékeket, és ki kellet agyalnom az aznapi ebédet. Szerintem nagyon finom lett, laktató és egészséges!

hozzávalók / 5 adag

A májhoz

A körethez

ajánlat

A hercegnőburgonya ötletét Julitól vettem, nagyon jó recept, itt találjátok meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

máj elkészítése

  1. Serpenyőben egy kevés zsíron vagy olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. A májat az eredeti méretének kb. harmadára daraboljuk, majd beletesszük a serpenyőbe. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát is. Azért nem a vöröshagymával egy időben pároljuk, mert így jobban kiérződik a fokhagyma később.
  3. Mehet rá a bors és az ételízesítő, a sót csak a vége felé tesszük rá.
  4. Ha esetleg nem engedne a máj elég levet, öntök rá egy pici vizet.
  5. Készre főzzük. Szerencsére a májat nem kell sokáig főzni, mert gyorsan kész.

zöldségköret elkészítése

  1. Egy másik serpenyőben feltesszük a vajat olvadni, majd ráöntjük a zöldségkeveréket.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntünk alá egy ici-pici vizet, majd puhára pároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gjucci

Mióta szakács: 2014.03.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

resztelt máj zöldségkörettel, hagymás csirkemáj, vajas zöldségekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marques.me
Marques.me Mon, 2020-02-17 13:01

basszus igazad van:) írhattad volna, hogy ezt csak egy valódi analfabéta nézhette be, mea culpa!

Marques.me
Marques.me Sun, 2020-02-16 22:51

Ennél nagyon butaságot rég olvastam, ha a hagymát nem dinszteljuk meg rendesen, a májjal már nem fog megpuhulni, hiszen a májat csak rövid ideig kell sütni és az alatt ropogós marad a hagyma, még fedő alatt is! ezt a receptet csak egy konyhai analfabéta írhatta le

gjucci
gjucci / gjucci Mon, 2020-02-17 11:17

Kedves Hozzászóló!
Ha figyelmesebben olvastad volna el a receptet akkor észre vetted volna, hogy úgy kezdődik, hogy meg kell párolni a hagymát. Mindazonáltal köszönöm, hogy meg nézted a receptemet. Még egy észrevétel, szerintem nem vagy éttermi kritikus, ezért a véleményed se legyen olyan stílusban mintha annak képzelnéd magad. Üdvözlettel,: gjucci

214
csirkemáj 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldségkeverék 50 dkg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint