Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-mustáros sült csirke

Hagymás-mustáros sült csirke
Hagymás-mustáros sült csirke
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story



Kedvenc francia receptem, kedvenc gasztroregényemből (Susan Loomis - Ház a Tatin utcán).
A hús kívül ropogós, belül omlós, a mustártól és a bortól gazdag aromája van, amit a hagyma koronáz meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köret: krumplipüré.
Megjegyzés:
Az eredeti recept 1,5 kg, feldarabolt csirkét (aprólékokkal együtt) ír, érdemes úgy is kipróbálni, nagyon finom!!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  2. A bort és a mustárt elkeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy nagy, levehető nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combok minden oldalát megpirítjuk rajta (kb. 6-8 perc).
  5. Kiszedjük őket, helyükre öntjük a hagymakarikákat, és mérsékelt lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pároljuk őket.
  6. Visszatesszük rá az elősütött combokat, jól sózzuk-borsozzuk.
  7. Ráöntjük a boros-mustáros keveréket, levesszük a serpenyő nyelét, és először 25 percre, majd a hússzeletek megfordítása után újabb 20-25 percre sütőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel.

  • sütési hőfok: 245°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 34 561
elküldve: 4
receptkönyvben: 852
elkészítve: 28/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros-hagymás sült csirke, szaftos sült csirke hagymával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skylla
skylla Fri, 2011-12-30 19:45

szia. nagyon finom, mar megcsinaltam parszor. de a 245 fok tulzas.

mignon
Mignon / mignon Fri, 2011-12-30 23:18

Kedves skylla!
Köszönöm a pozitív visszajelzésed, örülök a recept sikerének! :)
Igen, ez a 245 fok soknak tűnik (már előző hozzászólók is rákérdeztek). Ezért kerestem elő már akkor is az eredeti receptet, leellenőriztem benne és tényleg ennyit ír. Én is sokszor készítettem már ezt az ételt, nagy kedvencünk és eddig ennyire állítottam a sütőt (most hogy belegondolok, más ételnél nem is szoktam szinte sose ilyen magas hőfokra állítani a sütőt...), bár volt hogy a végén nagyon kellett figyelnem, meg ne égjen. Persze ha kisebb hőfokon sütjük és tovább, a végeredmény akkor is biztos pazar lesz és ez a lényeg! :)
Üdvözöllek,
Mignon

skylla
skylla Sat, 2011-12-31 14:51

kedves mignon, köszönöm a valaszodat, igy van, mindegy, hany fok, a lenyeg, hogy finom a kaja:)

Bazo
Bazo Wed, 2011-06-01 16:18

Ez is elkészült tegnap. Fél csirkéből alacsonyabb hőfoku gázsütőben (rossz, nem lehet lángot állítani :( ) és nagggyon finom lett.

Köszönöm.
Zoli

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-02-27 17:29

Kedves anyamaci!
Ennek igazán örülök, köszi a visszajelzést! :)
Szép napot, üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Sat, 2011-02-26 22:18

Kedves Ildibildi!
Az eredeti recept szerint a feldarabolt egész csirkét kell megpirítani. Nagyon ízletes lesz, bátran próbálkozz! :)
Leves!
Hagyományos gázsütővel is megpróbálnám, csak ott jobban figyelnék a sütési idő végén, rendszeresen ellenőrizném, hogy mennyire sült meg és az alapján módosítanám a sütési időt! Remélem fincsi lesz!
Jó sütés-főzést nektek, üdv:
Mignon

z1
z1 / z1 Sat, 2011-02-26 23:09

Jó!
...de ez a 245 C fok nem elírás?
Z.

leves
leves Sat, 2011-02-26 20:38

És akinek nincs alul felül sütője az hogyan süsse,mert már el van felejtve hagyományos gázsütő.

Amúgy nagyon jól néz ki,és gondolom finom is.

Kifogom próbálni de nekem csak hagyományos gázsütőm van.

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2011-02-26 18:44

Azta!Hát ez nagyon jónak tűnik.Mindenesetre holnap kipróbálom.Köszi a receptet,elmentve:)

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sat, 2011-02-26 15:13

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem mielött nekilátok ennek az ételnek. Az egész csirkét is meg kell pirítani olajon mielött beteszem a sütőbe?Ha igen, mi aj ó technika?

mignon
Mignon / mignon Sun, 2010-06-27 14:17

Kedves Andrea!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett nektek is! Annak meg külön, hogy ilyen mustárt használtál, még finomabbá, zamatosabbá tehette, megéri!!!
Üdv:
mignon

randrea
Andrea / randrea Sun, 2010-06-27 13:43

Kedves Mignon!

Elkészítettem ezt az ételt. Hihetetlenül finom! Én a hagymát mindenhogyan szeretem, ezért többet tettem bele és egész csirkéből készítettem. Dijoni provancale mustárt használtam hozzá, ami igazán különleges ízt kölcsönzött neki. Igaz, hogy nagyon drága ez a mustár, de megéri megvenni!

Köszönöm a receptet:-)

528
fehérbor 2.5 dl
dijoni mustár 3 ek
olívaolaj 2 ek
csirkecomb 1.5 kg
vöröshagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor