Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-mustáros tejszínes csirke

Hagymás-mustáros tejszínes csirke
Hagymás-mustáros tejszínes csirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akartam készíteni valami finom, szaftos csirkét anélkül, hogy lemennék boltba, így sikerült az otthon talált dolgokból összehozni ezt az ételt. Meglepően finom íze lett, és még laktató is. Én rizzsel tálaltam, de finom lehet tepsiben sült krumplival is. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat kettévágjuk, megmossuk, majd a vizet felitatjuk papírtörlővel a csirkéről. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon előpirítjuk 10-15 percig.
  2. Eközben az alaplével elkeverjük a mustárt, valamint a tejszínt, majd a nyomott fokhagymát és az aprított petrezselymet is belerakjuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk kevés zsiradékkal, belehelyezzük a combokat, a karikára vágott hagymát rápakoljuk a csirke tetejére, majd ráöntjük az előzőleg összekevert öntetet.
  4. Fóliával lefedve 200 fokos előmelegített sütőben sütjük 40-50 percig, amíg a combok megpuhulnak, majd fólia nélkül is pirítjuk 10-20 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 912
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sharkynori

Mióta szakács: 2011.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirke, jénaiban sült tejszínes-hagymás csirkecomb, csőben sült tejszínes-hagymás csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
csirkecomb 2 db
mustár 2 ek
főzőtejszín 2 dl
csirke alaplé 2.5 dl
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek