Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paprikás kiflik

Hagymás-paprikás kiflik
Hagymás-paprikás kiflik
34 perc / előkészület: 20 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Péksüti sütési lázam van.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, félrehúzzuk, és langyosra hűtjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval és az őrölt köménnyel, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a meleg vizet, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot. Egy kis liszttel meghintjük a tetejét, és 10 percet állni hagyjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a paprikás hagymát,majd 15 perc alatt dagasztógépben vagy kézzel jól kidolgozzuk, majd 50 percet hagyjuk kelni letakarva.
  4. Miután megkelt, átgyúrjuk, és 18 darabra osztjuk a tésztát.
  5. Mindegyiket vékonyra nyújtjuk, majd kiflit formálunk belőle.
  6. Egy sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal borított tepsibe helyezzük.
  7. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. Vizes ecsettel lekenjük a kifliket, majd megszórjuk tetszés szerint az egész köménnyel.
  9. Kb. 12-14 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 482
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: édes leveles, buci, hamburger-buci, burek, zsemle, perec, briós, bagel, pita, croissant

egyéb elnevezések

hagymás kifli, köményes kifli, paprikás kifli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tövismami
Tövismami / Tövismami Wed, 2013-06-19 08:24

Kedves Mercedes!
A "péksüti sütési lázra" csak egy gyógyirt ismerek, sütni kell. Engem is elszokott kapni, ilyenkor szinte minden gondolatom a süti körül forog, azon töprengek élesztős avagy sütőporos legyen, sós vagy édes. Aztán kérdezem a családot persze nekik mindegy. Igy aztán előfordul, hogy túl sütöm magam, de aztán minden elfogy.Én megkönnyebbülök és jöhet az újjabb sütési kényszer rohama. Ebből nem lehet kigyógyulni, de nem is igazán akarunk.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-07-18 17:35

Kedves Tövismami!
Ez bizony teljesen így igaz,mániákussá válik az ember,de szerintem is jó dolog ez :)
Üdv:Mercedes

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-06-13 05:14

Nagyon helyesek, Merci! Én is most dobtam fel egy zabos vajas kiflit; hamarosan szinpadon lesz, T:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-06-12 18:54

Es a hagyma?

314
rétesliszt 45 dkg
cukor 1 ek
friss élesztő 2 dkg
víz 2 dl
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 csipet
1 tk
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
köménymag 0 ízlés szerint