Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paprikás rostélyos

Hagymás-paprikás rostélyos
Hagymás-paprikás rostélyos
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kedvence, gyorsan előkészíthető, és miközben sül a hús, mást is lehet csinálni. A hús omlós lesz, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad. A képen vegyesen marhahúsbúl és csirkemellből készítettük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, és borsozzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  3. A húst paprikás lisztbe forgatjuk, és kevés olajban hirtelen pirosra sütjük.
  4. A maradék lisztbe forgatjuk a besózott hagymát, és egy sütésálló tálba tesszük.
  5. A hagymára rakjuk a hússzeleteket és a kaliforniai paprikát. A visszamaradt olajból öntünk rá egy keveset.
  6. A fóliával lefedett edényt fél órán át alacsony lángon, majd még fél órán át 6-os fokozaton (kb. 245 fokon) készre sütjük.
  7. Főtt burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 822
elküldve: 6
receptkönyvben: 224
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Manami

Mióta szakács: 2011.10.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás rostélyos kaliforniai paprikával, hagymán sült marhaszeletek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-03 11:33

Egy egyszerű, elronthatatlan és nagyon ízletes étel, ami az egész családnak ízlett, szuper recept.

Tmeli
Tmeli / Tmeli Fri, 2011-11-04 18:42

Szia,
Örülök hogy pont ma került elém ez a recept, és annak mégjobban örülök, hogy nagyon finom lett.
Én sertéskarajból csináltam, de majd másféle hússal is ki fogom próbálni!
Köszönöm a receptet:
Meli

anettchan
Manami / anettchan Sat, 2011-11-05 11:39

Örülök, hogy ízlett! Mi is szoktuk sertéskarajból csinálni, vagy ami épp van itthon... :)

anettchan
Manami / anettchan Sat, 2011-11-05 11:38

Magyarországon még csak az IKEA-ban láttam ilyet és ott ezen a néven futott. Általában négyszögletes vagy szabályos kör alakja van, olyan mintha porcelánból lenne, de egyáltalán nem fényes, és akár előmelegített sütőbe is be lehet rakni és egyáltalán nem kell bele zsiradék, nem ragad bele semmi. Az enyémet Japánban vettem. Használhatsz helyette tepsit vagy porcelánból készült sütőtálat.

Sancho
Sancho Sat, 2011-11-05 11:52

Kösz a választ, csak elég süket neve van. Ugyanúgy találna rá tűzálló is.

495
marhahús 60 dkg
vöröshagyma 6 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 1 dl