Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paradicsomos fejtett bab Mártitól

Hagymás-paradicsomos fejtett bab Mártitól
Hagymás-paradicsomos fejtett bab Mártitól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bab recepteket nézegetve találtam egy alapötletet, megtetszett. Az alábbi módon átalakítottam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát hosszában félbevágjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk, a füstölt tarját szintén, csak nagyobb kockákra vágjuk. Paprikát, paradicsomot vékonyra szeleteljük.
  2. A felhevített zsíron a paradicsom kivételével mindezt megpároljuk, a hagyma legyen szép szalmaszínű, ekkor jó.
  3. Egy nagyobb lábasba beleöntjük a babot, feltöltjük vízzel úgy, hogy ne lepje el. Hozzáadjuk a fűszereket, a megpárolt egyveleget, az ételízesítőt (én só helyett használom), és lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. Időnként keverjük meg.
  4. A megpuhult babhoz hozzáadjuk a paradicsomlevet és a vékony paradicsomkarikákat. Csak félig fedjük le a lábast, és takarékon rotyogtassuk, míg össze nem sűrűsödött a leve (sólet-sűrűseg).
  5. Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás bab, paradicsomos bab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1063
fejtett bab 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom ivólé 1 dl
füstölt tarja 10 dkg
mangalica zsír 1 ek
ételízesítő 1 ek
kakukkfű 1 késhegynyi
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 4 dl