Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás parasztkenyér

Hagymás parasztkenyér
Hagymás parasztkenyér
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyeret már venni nem szoktunk, mindig én sütöm a családnak. Ez a recept a férjem kedvéért született, mert imádja a sült hagymás kenyeret. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon ledinszteljük. Közben a többi hozzávalót összegyúrjuk. Én könnyítés és időspórolás miatt ezt robotgéppel szoktam a dagasztó szárával. Nagyon fontos, hogy a víz meleg víz legyen. Hozzádolgozzuk a kihűlt hagymát is.
  2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és annyi liszttel szórjuk meg, amennyit még felvesz. Akkor jó a tészta, ha minimálisan tapad a kezünkhöz. Visszatesszük a tálba, és duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. Ha megkelt, újra átgyúrjuk. Még fog felvenni egy kis lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, és megformázzuk. Ecsettel vízzel lekenjük, 1-2 helyen bevagdossuk, de nem szabad túl mélyre vágni, mert akkor nagyon szét fog nyílni sütés közben.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy konzervdobozba kb. 2 dl vizet teszünk, ezt a sütő aljába tesszük. Így lesz kívül ropogós, belül puha a kenyérkénk. Kicsit több, mint 1 óráig sütjük. Akkor jó, ha alul-felül megbarnult, és a teteje kőkemény. Hagyjuk kihűlni, közben szépen vissza fog puhulni, és "normális kenyér" állaga lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Doroti1995

Mióta szakács: 2018.03.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

vekni hagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
finomliszt 300 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
víz 210 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek