Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rostélyos Lakatos Márktól

Hagymás rostélyos Lakatos Márktól
Hagymás rostélyos Lakatos Márktól
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok neked, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedned, mert mindegyik pofonegyszerű. Kezdjük is!

hozzávalók / 1 adag

A húshoz:

A lilaburgonya-csipszhez:

A mustármaghoz:

Az üvegtésztához:

A hagymaszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tedd fel főni jól megsózott vízben az alaposan ledörzsölt lila burgonyát. Melegítsd elő a sütőt 90 ºC-ra. Hártyázd le a húst, majd készíts egy 10 %-os sóoldatot (1 l vízhez 10 g só). Ebbe tedd a húst, és hagyd állni 1 órán keresztül. Közben, ha elkészült a burgonya, hámozd meg, de óvatosan Édesem, forró, a főzővizet pedig őrizd meg. Erős turmixban turmixold le a burgonyát annyi főzővízzel, amennyi a tejszínállaghoz szükséges, majd sütőpapíron simítsd el nagyon vékonyan, és tedd a sütőbe 1 órát száradni. Akkor jó, ha ropogós lappá szárad. Látod, milyen egyszerű?
  2. A zöldségeket (hagymát, sárga- és fehérrépát, angol zellert, paradicsomot) vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát préseld, a gyömbért hámozd és szeleteld, vagy aprítsd. A pácolt húst csöpögtesd le, papírtörölközővel töröld szárazra, majd pirítsd körben forró olajon. Vedd ki, tedd félre, és add az olajhoz a fokhagymát és a gyömbért, valamint a zöldségeket. Ezeket is pirítsd meg, majd helyezd a tetejére a húst, öntözd meg a szójaszósszal és a rizsecettel, és az alaplevet is add hozzá. Forrald fel, majd fedd le alufóliával, és alacsony lángon hagyd a tűzön.
  3. Közben, ha elkészült a burgonyacsipsz, a sütőt tekerd fel 150 ºC-ra, majd tedd be a húst. Legalább 1 ½ órán keresztül párold, de minél tovább, annál jobb. Ezalatt van időd elkészíteni az üvegtésztát is: közepesen magas lángon hevíts olajat (190 ºC), majd az ollóval darabokra vágott száraz tésztát kb. 5-10 másodperc alatt süsd ki. Szedd papírtörölközőre, és tedd félre.
  4. A mustármagot is savanyítsd (de készen is megveheted): készíts savanyítólevet a cukorból, sóból, ecetből és vízből. Forrald fel a babérlevéllel és a mogyoróhagymával együtt, majd add hozzá a mustármagot, és főzd 20 percig. Ha kihűlt, szűrd le, és tárold olívaolajban.
  5. Majdnem kész vagyunk, Drágám! Eddig minden simán ment, ugye? A hagymaszószhoz a különféle hagymákat tisztítsd meg és aprítsd fel. Dobd a forró olajra a kakukkfűvel együtt, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, pár percig főzd, majd egy kicsivel nagyobb sütőpapírral, mint amekkora a lábos, fedd le (alaposan nyomkodd rá), és alacsony lángon kb. 30 percig párold. Ha kész, turmixszal pürésítsd (ha nem elég híg, adhatsz hozzá alaplevet vagy vizet), közben adagold hozzá a vajat, végül az egészet passzírozd át. Kóstold meg, és szükség szerint fűszerezd sóval, borssal és egy csipet cukorral. Fóliával közvetlenül a felszínén lefedve tartsd melegen.
  6. Amikor a hús elkészült – nekem szó szerint omlóssá sült, neked is? - tedd félre, a zöldségeket szűrd át, és a levet kezdd el visszaforralni. Ha már szép fényes, és legalább a harmadára visszaforrt, a tűzről levéve apránként adagold hozzá a vajat, és alaposan keverd el.
  7. Tálaláshoz kanalazz a tányérra a hagymaszószból, helyezd rá húst félbevágva, majd a tetejére halmozz az üvegtésztából. Díszítsd a lilaburgonya-csipsszel, a mustármaggal és a szósszal!
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns rostélyos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3959
marhalapocka 25 dkg
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
paradicsom 1 db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
szójaszósz 100 ml
rizsecet 100 ml
chili 1 db
zöldség alaplé 2 dl
vaj 10 dkg
olívaolaj 1 ek
fekete burgonya 20 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 0.5 ek
1 ek
babérlevél 1 db
salottahagyma 1 db
ecet 1 teáskanál
víz 2 dl
mustármag 2 ek
olívaolaj 1 dl
üvegtészta 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 db
snidling 1 csokor
salottahagyma 3 db
sonkahagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 szál
olívaolaj 1 ek
vaj 15 dkg
fehérbor 1 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint