Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rostélyos rozmaringos pürével

Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sváb és osztrák gasztronómia elengedhetetlen darabja, ami a magyar konyhában is nagy népszerűségnek örvend.
Igen, ez a hagymás rostélyos, amit most vajas-rozmaringos pürével tálaltunk.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A hagymához

A püréhez

Sütőzsiradék

A hagymához
Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd vastagon kenjük be mustárral. Egy tányérba helyezve locsoljuk meg az olajjal, és lefedve legalább néhány órát hagyjuk pácolódni.
  2. Közben elkészíthetjük a ropogós hagymát és a pürét.
  3. A vajas rozmaringos serpenyőt használva megsütjük a hússzeleteket, oldalanként kb. 3-3 perc alatt, majd tálalhatjuk is.

A hagymához

  1. A hagymákat megpucoljuk, és vékony, fél centis karikákra vágjuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd megforgatjuk a keverékben a karikákat. A felesleget lerázzuk.
  3. Egy lábasban olajat hevítünk, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük a lisztes hagymákat.

A püréhez

  1. A burgonyát héjastul puhára főzzük sós vízben. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a rozmaringszálakat, majd felaprítjuk.
  2. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük.
  3. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Belekeverjük az 5 dkg puha vajat és a langyos tejet, majd sima, krémes állagúra dolgozzuk.
  4. Visszatérünk a húshoz.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 224
elküldve: 2
receptkönyvben: 168
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1159 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rostélyos pirított hagymával és burgonyapürével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2030
marha hátszín 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 4 ek
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 3 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 7 dkg
tej 1 dl