Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rozsos-bagett

Hagymás rozsos-bagett
Hagymás rozsos-bagett
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A boltban, ahol vásárolni szoktunk, néha vettünk hagymás bagettet, ami ugyan nagyon finom, de az ára horror. Gondoltam megsütöm otthon, rozsliszttel, magokkal. Ebből a tésztából egyébként kenyeret szoktam sütni, egy hétig garantáltan friss, nem penészedik meg és nem morzsálódik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyosan egy kis vajjal, paprikával, paradicsommal, jóféle sajttal szuper.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Este a vizet megmelegítjük, elkeverjük benne a friss élesztőt.
  2. Egy mély tálban a rozslisztet átszitáljuk, és hozzákeverjük az élesztős vizet. (Annyi vízzel pótoljuk, ha szükséges, hogy nagyon sűrűn folyó masszát kapjunk végeredményként.)
  3. Megszórjuk egy kis liszttel, és letakarva egész éjszakára állni hagyjuk.
  4. Reggel átszitáljuk a fehér lisztet, hozzáadjuk a sót, köményt (egyéb fűszert, ha valaki úgy kívánja), a magokat, majd az egészet beleborítjuk a rozslisztes masszába és az olívaolajjal együtt jól meggyúrjuk.
  5. Letakarva kelesztjük kb. 1 órán át.
  6. Amíg kel a tészta, a hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A megkelt tésztába beledolgozzuk a hagymát, kb. 4 egyforma darabra vágjuk és henger alakú bagetteket formálunk belőle.
  8. A bagetteket jól meglisztezve tepsibe fektetjük, tetejüket bevagdaljuk, letakarva ismét kelesztjük kb. fél - háromnegyed órát.
  9. A megkelt bagetteket megsütjük. Akkor kész a tészta, ha az alján megütögetve kongó hangot hallat.
  10. A tetejét ízlés szerint meg lehet pirítani.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcy

Mióta szakács: 2011.06.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás-rozsos kenyér, bagett, hagymás bagett, rozsos bagett, magvas bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2012-08-01 11:12

Kedves Julcy!
Köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett. Igaz nem bagettnek, hanem 2 db kenyérnek sütöttem meg... :-) A 6. napos utolsó 3 szelet bundás kenyérnek fogyott el és úgy is nagyon fini volt!! :-) Kicsit időigényes, de megéri!! Köszi még1x... Risi

1070
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
finomliszt 50 dkg
víz 6 dl
élesztő 5 dkg
olívaolaj 0.5 dl
1 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
lenmag 2 ek
szezámmag 2 ek
vöröshagyma 3 nagy fej