Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-sonkás frittata

Hagymás-sonkás frittata
Hagymás-sonkás frittata
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Blikk Nők Konyha magazinban találtam rá erre a fincsikére. Nagyon jót ebédeltünk belőle!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat felverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
  2. A felaprított póréhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megpároljuk néhány perc alatt. Hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy piteformát kivajazunk, és beleöntjük a tojásos egyveleget.
  6. A sütőbe toljuk, majd ha már kb. 80 %-ban megsült az étel, a tetején ízlésesen elhelyezzük a ricottát, és a néhány szelet sonkát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 361
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-pórés frittata, sonkás-pórés omlett, olasz omlett tepsiben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

674
tojás 6 db
ricotta 12 dkg
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
zöldborsó 25 dkg
habtejszín 200 ml
sajt 12 dkg
sonka 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint