Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sült paprika Erdélyből

Hagymás sült paprika Erdélyből
Hagymás sült paprika Erdélyből
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyben kínálták ezt a nagyon finom sült paprikát miccs mellé. Nagyon ízlett, és a kedves néni nagyjából el is mesélte, hogy hogyan készíti. A mennyiségeket végül én kísérleteztem ki, illetve módosítottam az összetevőket olívaolajra és fehérborecetre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nincs lehetőségünk grillezni a paprikákat (ahogy nekem sem), akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket, és addig süssük 200 fokon, amíg megpuhulnak és megfeketednek.
  2. Közben készítsük el a szószt: aprítóban vagy botmixerrel pépesítsük az összetevőket, kóstolás után ízlés szerint sózzuk.
  3. Ekkor tegyük egy tálba, amit szorosan fedjük le, és hagyjuk így pihenni 20-30 percig.
  4. Ezután könnyedén le fogjuk tudni húzni a héjukat, a végeket csippentsük vagy vágjuk le. Rendezzük őket egy tálra vagy tányérra, és kenjük meg a szósszal. Azonnal fogyaszthatjuk is.
  5. Grill húsok, sült kolbász, fasírt mellé nagyszerű kiegészítő.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Erdélyi sült paprika, sült paprika, gyors sült paprika, hagymás sültpaprika, sültpaprika saláta, sült paprika saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2014-05-25 02:15

Ez nagyon jol nez ki! De en azert en inkabb kivancsi lennek az eredeti receptre, amit a neni meselt, biztos vagyok benne, o nem dijoni mustart hasznalt.... Le tudnad irni , legyszi azt is roviden? Koszi!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-05-25 08:29

Kedves Boribon!
Persze:) Az ő elmondása alapján hagymát, petrezselymet, olajat, ecetet, cukrot, kevés sót összeturmixolunk, tehetünk bele mustárt is. Mennyiségeket nem mondott sajnos, érzéssel csinálta. Szóval használj nyugodtan sima ecetet, olajat és elhagyhatod a mustárt.
Adri

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2014-05-26 21:53

Koszi szepen, mindketto nagyon finom lehet, kiprobalom oket es kiderul, melyik fincsibb... Meg is csinalom most, ezek a hozzavalok vannak mindig itthon.

196
kápia paprika 12 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 5 ek
fehérborecet 5 tk
dijoni mustár 1 kk
cukor 1 ek
0 ízlés szerint