Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-szalonnás-petrezselymes röszti

Hagymás-szalonnás-petrezselymes röszti
Hagymás-szalonnás-petrezselymes röszti
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pákosztos macska kérdésére: én krumpli! Nagyon figyelemre-méltó a magvas mustáros kreációja, nekem is van egy mustáros krumpli-csodám, ez még nem az, de ez a telt-ízű röszti sem akármi!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tapas vagy köret szaftos hús mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában főzzük, kihűtjük.
  2. Közben a hagymát olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott szalonnával.
  3. A petrezselyem zöldjét durvára vágjuk.
  4. Tálba reszeljük a krumplit a nagyobbik fogazaton – eközben hűl a szalonnás hagyma.
  5. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát és a petrezselymet, összekeverjük.
  6. Következik a tojás, fűszerezzük.
  7. A krumplis egyvelegből tenyérnyi lapocskákat formálva, serpenyőben, kevés olajon gyorsan mindkét oldalukat pirosra sütjük.

 

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 75 315
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 732
elkészítve: 21/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szalonnás-hagymás-petrezselymes krumplipogácsa, krumplipogácsa szalonnával, hagymával és petrezselyem zöldjével

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.zsofi05
b.zsofi05 Mon, 2015-03-30 15:57

Az illata, íze finom lett, de sajnos nekem egyáltalán nem állt össze. Mindegyik szétesett darabokra akármilyen óvatosan próbáltam fordítani. Kicsit csalódott voltam emiatt, de azért így is elfogyott.

M.Viki
M.Viki Fri, 2011-12-30 23:04

nem hinném, hanem inkább kihagytad a receptből a lisztet.miután tettem bele,már mikor higgadtabb voltam, úgy szépen kisült... de az íze nekem nem tökéletes....

M.Viki
M.Viki Fri, 2011-12-30 17:49

nekem nem lett jó, sütés közben szétesett. Csak felbosszantott, hogy az időmet meg a rá költött pénzt kidobhatom a francba!!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-12-30 18:08

A krumplival volt a gond. Esetleg ha még főzés közben meg is repedezett a héja, attól jól meg is vizesedik...

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Tue, 2011-06-14 08:57

Nálunk ez lesz ma az ebéd egy jó kis új zöldségből készült leves mellé. Kíváncsi vagyok, mert én eddig a berét (nálunk így hívják) nyers, reszelt krumpliból készítettem. De nyitott vagyok:) Majd írok, ha tapasztalati úton is megismerkedtem a recepttel.

Rókalány
Rókalány Tue, 2011-05-17 11:29

Én azt nem értem,hogy hogyan reszeled le a főtt krumplit? szerintem egyszerűbb durvára törni, a tojás úgy is összetartja. Vagy tévedek?

Kafumi
Kafumi Fri, 2010-08-13 10:52

Nagyon finom lett, csak nekem óvatosan kellett fordítani, hogy ne essen szét.

Do-Di
Do-Di Mon, 2010-01-18 16:00

Röszti rajongó vagyok! Hűűűű ez nagyon finom lehet ! Ki fogom próbálni! Köszönet érte! :-)

780
burgonya 60 dkg
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 db
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl