Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-szardíniás rakott krumpli

Hagymás-szardíniás rakott krumpli
Hagymás-szardíniás rakott krumpli
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az Olive Magazine 101 melengető klasszikust tartalmazó kis receptkönyvéből származik, amelyben "Jansons' temptation" (Jansons kísértése) néven fut. Már rég kinéztem, baráti vacsorára készült, ír szódás kenyérrel és salátával. Állítólag hazájában, Svédországban sprotnival készítik szardínia helyett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss saláta és ropogós héjú kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és gyufaszálra vágjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy tálat kivajazunk, belerétegezzük a krumplit, a hagymát és a szardíniát úgy, hogy alulra és felülre krumpli kerüljön.
  4. Leöntjük az egészet a tejszínnel, a tetejére vajdarabkákat és zsemlemorzsát szórunk, illetve borsot őrlünk.
  5. Előmelegített sütőben, lefedve 20 percig sütjük, majd a fedőt levéve további 25-35 percig, amíg a teteje szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 090
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Jansson kísértése, szardíniás-krumplis rakottas, tejszínes rakott krumpli szardíniával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!