Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás tarja gombamártással

Hagymás tarja gombamártással
Hagymás tarja gombamártással
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túlságosan munkaigényes, viszonylag hamar elkészíthető, zamatos húsétel. Nálunk mindenki nagyon szereti.

hozzávalók / 2 adag

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, a széleit bevagdaljuk. A tejbe 2 gerezd fokhagymát beleaprítunk, a húst pár órára, vagy egy éjszakára ebbe beáztatjuk. Nem sózzuk!
  2. Leitatjuk a hússzeletekről a tejet, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, egy kiolajozott jénai tálba egymás mellé lerakjuk. Vékonyan megkenjük mustárral a felső oldalát, ráaprítjuk a másik 2 gerezd fokhagymát. A megtisztított hagymákból vastag szeleteket vágunk, és elosztjuk a hússzeletek tetején.   
  3. A meghámozott burgonyákat hasábokra vágjuk, és a hús köré elrendezzük.
  4. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk a hagymát, és a burgonyát, és kevés olajjal megspricceljük az egészet.
  5. Alufóliával letakarva 40-45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük, ez kb még 15 perc.
  6. Míg sül a hús, az előzőleg beáztatott gombát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egész apróra összevagdaljuk, liszttel elkevert tejjel felöntjük, és kiforraljuk. Nem kell bele semmilyen fűszer, mert a vargányának elég intenzív az íze, a fűszerek csak elnyomnák.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 110
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 048
elkészítve: 22/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás pecsenye, krumplival sütött hagymás tarjaszeletek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2013-02-04 17:40

Kedves Mezsoan!
Valóban a tejben áztatás miatt omlós a hús. A vargánya pedig a kedvenc gombánk. Örülök a receptem sikerének, köszönöm, hogy megírtad. Üdvözlettel: Zsóka néni.

Mezsoan
Mezsoan Mon, 2013-02-04 16:30

Kedves Gerzsó! Megsütöttük, és finom lett! A hús így készítve különösen omlós, puha. A tejes áztatás az oka? Ezt a gombát eddig még nem kóstoltuk, tényleg erős, karakteres íze van.
Köszönjük a receptet, még majd keresgélek a többi recept között is! :)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2011-07-04 01:46

Kedves Lívia!
Örülök, hogy sikere volt a receptnek, és köszönöm, hogy megírtad. Üdvözlettel. Zsóka néni.

Bihary Livia
Bihary Livia Sun, 2011-07-03 18:17

Kedves Zsóka néni!Ma ez volt az ebéd nálunk!Én kevés tarja szeletet készítettem eddig mert nem találtam igazán jó receptet.Ez nagyon ízletes lett,és főleg nagyon egyszerü összepakolja az ember és már sülhet is,Igaz gombamártást nem készítettem hozzá és mellé tettem egy kis csirkemellet is,mert a család egyik fele nem eszik disznóhúst!Köszönöm a receptet,máskor is el fogom készíteni.Üdvözlettel Livia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-27 10:00

Szia!

A hétvégét a nagyszüleimnél töltöm, ezt az ételt néztük ki "ünnepi" ebédnek. Kíváncsian várom az eredményt, mindenképp beszámolok róla :)

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-05-21 22:49

Kedves Zsóka néni!Ez igazán kiadós és laktató étel.Köszönöm hogy megosztotta velünk.Üdvözlettel:Bogi

697
sertéstarja 40 dkg
tej 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
mustár 4 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 4 közepes db
vargánya gomba 10 dkg
finomliszt 0.25 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint