Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejfölös melegszendvics

Hagymás-tejfölös melegszendvics
Hagymás-tejfölös melegszendvics
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég egy receptújságban olvastam ezt a receptet. Bár a pontos receptre nem emlékeztem, egyik nap ezt készítettem vacsorára. Hát valami isteni lett, ha lehet ilyet mondani egy egyszerű melegszendvicsre. :) Páromnak is és nekem is nagyon ízlett. Ha pizzát készítek, fokhagymás-tejfölös alapot szoktam rátenni, ami nekem nagyon hasonlított erre a tejfölös feltétre, ezért neveztem el szegény ember pizzájának a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek nincs grillező a sütőjén, az nyugodtan simán süsse meg a szendvicseket. Én azért grillezem, mert így szép barnára sül a feltét, viszont a kenyér belseje nem keményedik meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt grill módban előmelegítjük maximum hőfokon.
  2. A feltéthez egy tálba nagy lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit, a sajtot (én trappistát használtam) és a hagymát. 
  3. Összekeverjük mindezt a tejföllel. 
  4. A kenyerekre vastagon rákenjük a feltétet, és a sütőben szép barnára sütjük a szendvicseket.
  • sütési hőfok: 250°C
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 102 979
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 407
elkészítve: 57/95
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szegény ember pizzája, melegszendvics, párizsis-sajtos melegszendvics

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka
Huncutka / Huncutka Sun, 2014-02-23 14:08

Ma én is elkészítettem a recepted, picit tuningoltam rajta. Tettem hozzá egy kis wok fűszert - borsot meg fokhagymát és pici sót. Isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom!

baloghka55@gmail.com
baloghka55@gmail.com Thu, 2012-10-11 15:30

Én szoktam belereszelni egy kis nyers uborkát,1 gerezd fokhagymát, izlés szerint mustárt.Így is nagyon finom.

Eda29
Eda / Eda29 Mon, 2012-02-06 22:13

Kipróbáltam :) Nagyon jó ötlet, hogy minden egyben van, nem kell vigyázni, h a sajt ne potyogjon le, ne égjen oda... vacsora volt belőle tegnap, a maradékból pedig hidegen reggeli :) köszi a receptet!

animarika
animarika Fri, 2012-02-03 14:54

köszi a receptet. tudtam, hogy finom lesz, így dupla adagot csináltam a tegnap vacsira..el is fogyott :)

nbeatrix82
nbeatrix82 Thu, 2012-02-02 11:37

Ez nagyon finom,fantasztikus ötlet!Most készítettem el,épp azt reggelizem!Köszi ezt a szuper receptet!!! :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2012-01-30 21:56

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.29. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

RSunny
RSunny Sun, 2012-01-29 20:08

Én ma kipróbáltam az itthoni maradékokból: egy kis szafaládé (apróra vágtam), kevés tejföl, sajnos reszelt sajtot nem tudtam varázsolni, de hozzátettem a kiscsirkecomb sütés szaftját, egy Knorr ízbomba fokhagymás kockát. 3-an vagyunk, 3 szelet kenyérre kentem. Legközelebb keverek bele egy tojást is, hogy ne folyjon le... Nagyon finom lett.

Szilvi715
Szilvi715 Sun, 2012-01-29 19:26

Milyen kenyér ajánlott hozzá?Toast?Szendvics?Vagy rendes kenyér?

erili
erili Sun, 2012-01-29 19:03

Még egy gyors és jó vacsora: pirítós kenyeret megkenek májkrémmel vagy kenőmájassal vagy csupán Rama margarinnal, a tetejére teszek 1 tükörtojást, azt meghintem snidlinggel vagy petrezselyemmel. 2 szelet a nagyétkű páromnak is elég. Amíg a kenyér pirul, addig a tükörtojás is elkészül.

erili
erili Sun, 2012-01-29 18:59

Biztos finom vöröshagymával is, én már régóta készítek ilyent, csak fokhagymát reszelek bele. Nem átnyomom, hanem reszelem. Az is finom.

b_szilvia
b_szilvia Sun, 2012-01-29 18:52

Mindent reszelünk, még a hagymát is??? Nem elég apróra vágni?

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Tue, 2012-01-31 20:22

Én mindent reszeltem, a hagymát is, így jobban átsül, mintha kockázva lenne. Ugyanis a többi hozzávaló hamar megsül és így reszelve a hagyma is.

Lillena
Lillena Sun, 2012-01-29 10:25

Ez volt az első gondolatom nekem is a recept láttán. Szuper! Köszönöm, hogy megosztottad velünk, jó kis vacsora lesz holnap :)

616
kenyér 8 szelet
párizsi 20 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 150 g
vöröshagyma 1 kis fej