Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejszínes marhacsíkok

Hagymás-tejszínes marhacsíkok
Hagymás-tejszínes marhacsíkok
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi ebéd ötlet.

hozzávalók / 4 adag

Hús

Krumplipüré

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és kb. 1 cm vastagra felcsíkozzuk. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük.
  2. 2 ek olajat felhevítünk, és erősen megpirítjuk benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és 1 ek olajon a hagymát is megpirítjuk. Ezután ráöntjük a húst, felöntjük a levessel, és alacsony lángon, lefedve kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
  3. Eközben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni. Mikor kész, hozzáadjuk a vajat, tejet, és egy krumplitörővel összenyomjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Mikor a húsunk készre főtt, mehet bele a tejszín és a kis hideg vízzel felkevert kukoricakeményítő, felfőzzük, és ha igényeli még, fűszerezzük újra.
  5. Tálaláskor öntsük egy adagot a krumplipüré tetejére, és szórjuk meg friss majoranna levéllel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 268
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes marha burgonyapürével, marhacsíkok tejszínnel és hagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
marhalábszár 80 dkg
fehér hagyma 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 púpozott ek
marha alaplé 7 dl
főzőtejszín 250 ml
kukoricakeményítő 1 csapott ek
majoranna 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
tej 2.5 dl
vaj 5 dkg
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint