Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejszínes pulyka

Hagymás-tejszínes pulyka
Hagymás-tejszínes pulyka
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyma és a tészta egyaránt gyengénk a Párommal. A gyorsaság pedig kiemelt szerepet játszik a főzési szokásainkat tekintve. Több munkahely = kevés idő. :)
Ezeknek a kritériumoknak megfelelendő - ez lett a hűtőben pihenő pulykacomb filéből. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Könnyű ebéd, de vacsorára is ideális. Gyors - laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra, a húst falatnyi kockákra/csíkokra vágjuk. A fokhagymát, újhagymát vékonyan felszeleteljük.
  2. A zsírt megolvasztjuk (olajjal, olívaolajjal helyettesíthető), a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, nagy lángon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral szórjuk. Pici vizet öntünk alá, majd lefedjük, és alacsony lángon készre pároljuk a húst. Szükség esetén a vizet pótoljuk.
  3. Amikor a hús már puha, omlós ("omlósz"... XD ), rálocsoljuk a tejszínt, és elkeverjük. Közepes lángon forrásig melegítjük. Ekkor szórjuk bele a szeletelt fok- és újhagymát. A tejszín sűrűsödéséig forraljuk. Ilyenkor még lehet pótolni, ha valamilyen fűszert kevésnek érzünk. Összeforraljuk.
  4. Masni (farfalle) tésztával, tetején szárított snidlinggel szórtan tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Talina

Mióta szakács: 2013.04.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-hagymás hús, tejszínes pulykacombcsíkok, tejszínes ragu pulykacombból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nofish
nofish / nofish Sat, 2014-08-30 19:16

Kedves Talina! A mai vacsit mindenképpen tejszínes-husis dolognak képzeltem el, és sok keresgélés után a Te receptedet alapul véve főztem, köszönjük, nagyon finom lett :)

742
pulykahús 0.5 kg
főzőtejszín 5 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
újhagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 2 dl