Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel
Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Nagyon finom, egyszerű étel. Rizst szoktam hozzá kínálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymákat héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikákra fölvágjuk, a baconszalonnát felkockázzuk. A húst fölszeleteljük 8 szeletre
  2. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és elkezdjük sütni a hagymát és a baconszalonnát addig, amíg kezd egy kis színe lenni a hagymának. Fokhagymapréselővel rápréseljük a fokhagymát, jól összekeverjük, 1 jó evőkanál balzsamecetet ráöntünk.
  3. Egy tányérra kiszedjük a hagymát és a baconszalonnát. A húst őrölt borssal fűszerezzük, és a maradék olajban majdnem készre sütjük.
  4. Miután kisült a hús, félretesszük, ha sok az olajmaradék, akkor öntünk le belőle. Egy evőkanál liszttel megszórjuk, összekeverjük (mintha rántást készítenénk), és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  5. Fölengedjük a tejszínnel, visszatesszük a hússzeleteket, hagymát, baconszalonnát. Öntünk hozzá 400 ml vizet, és a marhahúsleves-kockát is belemorzsoljuk.
  6. Elkezdjük főzni. Forrás után letakarjuk egy födővel, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Én a tűzhelyem legalacsonyabb fokán szoktam.
  7. Nekem nem kellett hozzá só, mert a baconszalonna és a leveskocka tartalmazott annyit. Tanácsos közben kóstolgatni, és csak utána sózni, ha még szükséges. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 531
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaftos sertéssült, szaftos hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1038
sertés rövidkaraj 800 g
vöröshagyma 4 nagy fej
bacon 130 g
habtejszín 400 ml
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
leveskocka 1 db
víz 400 ml
balzsamecet 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fokhagyma 1 gerezd