Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa

Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa
Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé időigényes a pihentetés miatt, de megéri :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Remek vendégváró.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban puhára pároljuk. Félretesszük hűlni. A ledarált tepertőt sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet.
  3. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük az élesztős tejjel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. 30 percig pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagságú téglalapra. Megkenjük a tepertővel és a vöröshagymával. A tésztát képzeletben harmadoljuk függőleges irányban. A jobb oldali harmadot behajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a bal oldali részt. Az így kapott hosszúkás téglalapot képzeletben vízszintesen harmadoljuk. Az alsó harmadot felhajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a felső harmadot. Pihentetjük 20 percig. Utána kinyújtjuk a tésztát és ismét megkenjük, hajtogatjuk, pihentetjük, összesen 3-szor.
  5. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 227
elküldve: 2
receptkönyvben: 376
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tiana

Mióta szakács: 2010.08.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hajtogatott töpörtyűs pogácsa, tepertős pogácsa, hagymás pogácsa, hagymás-töpörtyűs pogácsa, töpörtyűvel és hagymával hajtogatott pogácsa

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Tue, 2017-03-21 13:29

Kedves Tiana,
A tésztába semmiféle zsiradék nem kell?
Üdv. Trixi

Cheryben
Cheryben Thu, 2014-07-03 22:48

A legfinomabb toportyus pogi, amit valaha ettunk. Gratula es orok hala a receptert!

MrVeraszto
MrVeraszto Sun, 2012-09-23 13:20

most gyúrom.de nem értem, mi az, hogy képzeletben vízszintesen harmadoljuk el? Mit jelent az, hogy "képzeletben"? Elvágjuk vízszintesen? Aztán kivegyem az alsó harmadot, és azt tegyem középre? Az nagyon macerásnak tűnik, hogy vízszintesen vagdossam, meg az is, hogy az alsó harmadból középsőt csináljak. A függőleges irányban történő képzeletben harmadolás se biztos, hogy világos. Magyarul nem azt jelenti, hogy vágjuk három egyenlő részre az egy cm vastag tésztát?
Köszönöm.

Verasztó

CsuZsó
CsuZsó / CsuZsó Fri, 2012-03-16 14:42

Hali! Én most szeretném elkészíteni, de lenne még pár kérdésem: mennyi ideig kell sütni? és a tepsit ki kell kenni vmivel?

Tiana
Tiana / Tiana Fri, 2012-03-16 14:54

Szia!Kb. 25 percig kell sütni.Én nem kentem ki semmivel,hanem sütőpapírral béleltem ki a tepsit.

CsuZsó
CsuZsó / CsuZsó Fri, 2012-03-16 15:50

köszönöm a gyors választ, már az utolsó adagok sülnek...:) és nagyon finom :)

Do-Di
Do-Di Sat, 2011-12-31 12:48

Köszönet a receptért! Most dagad 2X ! DE szerintem is egy kicsit kevés az előírt kence.....:-)
Minden jót kívánok, békés, egészséges új évet!!! :-)

Tiana
Tiana / Tiana Fri, 2012-03-16 14:57

Nagyon szívesen!Nekünk elég volt bele a töltelék,de persze lehet többel is:)

RMelinda
RMelinda Sat, 2011-12-17 18:32

Kedves Tiana!

Kinéztem ezt a receptet karácsonyra.Gondoltam,azért teszek egy próbát előtte,nehogy beégjek az ünnepek alatt.Hát a félelmem alaptalan volt!!!!Most sül a harmadik tepsivel és NAGGGYON finom!!!!!
Bár csak 2szer tudtam hajtogatni,mert kevés lett a "kenőcs",karácsonykor kicsit több hagymát és tepertőt csinálok hozzá!Köszönöm szépen!Nem csak az én receptkönyvembe lesz elmentve,de tovább adom mindenkinek!!!!!Üdv!
Ja,és ami még bizonyítja a sikert, 4 éves kislányom a 3.-at tömi magába,ami abszolút elismerés egy olyan gyerektől,aki semmiféle sütit nem igazán szeret! :)

Tiana
Tiana / Tiana Tue, 2011-12-27 15:33

Kedves RMelinda!

Örülök,hogy Neked is tetszik a recept.Annak pedig még jobban,hogy a kislányodnak is ízlett,az én 6 éves kislányom is nagyon szereti:)
Remélem karácsonykor is sikere volt...
Szép napot!

RMelinda
RMelinda Thu, 2011-12-29 17:43

Kedves Tiana!

Igen,megcsináltam karácsonykor is!Most 5 fej hagymát,30dkg tepertőt készítettem és a tésztába 6 gerezd fokhagymát raktam.Nagyon finom lett és pillanatok alatt elfogyott minden!Azt hiszem nem csak ünnepi "nasi" lesz belőle :).

marcsa99m
marcsa99m Mon, 2011-11-28 19:59

Az egyik legjobb tepertős pogácsa recept amit eddig kipróbáltam!

ikresanyu
ikresanyu Thu, 2011-10-06 21:38

Mennyi vöröshagyma kell hozzá? -nem találom a hozzávalók között.

Papsajt
Papsajt Thu, 2011-04-21 22:11

Már többször elkészítettem,nem győzünk vele betelni.
Utoljára kétszer medvehagymával és túróval hajtogattam,hát mit ne mondjak úgy is mennyei lett.
Ráadásul dupla mennyiséget,ami nagyon hamar elfogyott...

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2011-08-01 08:00

Kedves Papsajt!
Örülök,hogy ízlik!Ki fogom próbálni a Te variációdat is,nagyon jól hangzik:)
Kriszti

Mucianyus
Mucianyus Tue, 2011-02-15 18:17

Vajon a 3. pihentetés után le lehet fagyasztani?
Próbálta már valaki?
Tetszik az ízesítése, és most lenne időm előre elkészíteni.

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2011-08-01 07:58

Kedves Mucianyus!
Tudom elkéstem a válasszal,de gondoltam azért írok.Én még nem próbáltam lefagyasztani,de szerintem rossz nem lenne.Esetleg kipróbáltad azóta?
Kriszti

Mucianyus
Mucianyus Mon, 2011-08-01 12:37

Kedves Kriszti!

Igen kipróbáltam. Úgy voltam vele, hogy sokat nem veszíthetek, de ha jó kiolvasztás után, akkor előre is dolgozhatok.

A sütés előtti éjszakát a normál hűtőben töltötte. Bátran ajánlom!

Mucianyus

zsó58
zsó58 Fri, 2010-12-03 13:58

Külön tepertőset külön hagymásat már sütöttem, de így kombinálva még nem. Ki fogom próbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 15:21

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett. Már régóta kísérletezek mindenféle pogácsa recepttel, de most sikerült először igazán jól! :)
Én egy kicsit kevesebb hagymát raktam bele (nem volt több itthon), úgy is jó.
Időigényes, mert betartottam a kelesztési/pihentetési időket, és kiszaggatás után, a tepsiben is hagytam kelni őket 45 percig..... lehet, hogy csak ennyi a jó pogácsa titka? :)

Köszönöm a tökéletes pogi receptet! :)))

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2010-11-22 16:23

Tukazumoshi !

Örülök,hogy ízlett a pogi:)Én is sokat kísérleteztem a pogácsával,de ez a recept vált be.
Volt,hogy én is kevesebb hagymát raktam bele,mert nem volt annyi itthon,úgy is jó,bár én jó hagymásan szeretem:)
Igen,minél több ideig keleszted,annál fincsibb lesz,én legalább is ezt tapasztaltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:07

Elnézést kérek, arra nem figyeltem, hogy Te küldted be a receptet a Mindmegettére is. Ne haragudj-))

Tiana
Tiana / Tiana Fri, 2010-08-20 13:49

repaful!
Igen,én küldtem be oda is és ide is,gondolom az nem probléma,hogy 2 helyre is beküldtem.Különben először ide küldtem,csak nem rakták fel rögtön.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:54

Még egyszer elnézésedet kérem!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 13:00

Tiana!
Legalább arra figyelnél, hogy ha a Mindmegettéről másolod a receptet és onnan hozod a fotót is, hogy feltüntesd!

1111
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 25 g
tej 1 dl
tojás 1 db
tejföl 250 ml
fokhagyma 3 gerezd
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tepertő 20 dkg
vöröshagyma 3 db
mangalica zsír 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db