Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tökös savanyúság

Hagymás-tökös savanyúság
Hagymás-tökös savanyúság
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztlányom kívánságára készült el ez a számomra különleges savanyúság.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt alaposan megmossuk, héját levágjuk, magját kikaparjuk. A húsát 2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát, sárgarépát megpucoljuk, répát csíkokra vágjuk.
  2. A vizet, ecetet, cukrot, sót egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, egész borsot, borókabogyót, összeforraljuk, majd kihűtjük.
  3. A kimosott üvegekbe tesszük a zöldségeket, ráöntjük a felforrt hideg vagy langyos ecetes levet, tetejükre tehetünk esetleg egy csipet szalicilt, a tetejüket lezárjuk.
  4. Pár hét után fogyasztható, amire az ízek összeérnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tök-savanyúság

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

301
hokkaido tök 3 kg
gyöngyhagyma 1.5 kg
sárgarépa 5 közepes db
ecet 5 dl
víz 2 l
cukor 25 dkg
15 dkg
babérlevél 5 db
bors 15 szem
borókabogyó 6 db