Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás töktócsni

Hagymás töktócsni
Hagymás töktócsni
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első tócsnit kisütés után mindig kóstoljuk meg, és szükség szerint fűszerezzük!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kefírrel vagy tartármártással tálaljuk. Köretnek húsok mellé is ajánlom!

Párolt csirkemellel, sertéspörkölttel töltve is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, belsejét kiszedjük, a húsát legyaluljuk. Besózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. A levét utána kinyomkodjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. A sózott tökhöz hozzáadjuk a tojást, a hagymát, a lereszelt fokhagymát, a felvert tojásokat, a tejet és a lisztet. Sűrű palacsintatésztát készítünk. Szükség szerint adunk még hozzá tejet vagy lisztet.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, és 10 percig pihentetjük.
  5. Kiolajozott palacsintasütőben aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 959
elküldve: 11
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judy

Mióta szakács: 2011.04.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni, zöldséges palacsinta, cukkinis cicege

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adite
Adite / Adite Sun, 2013-04-28 21:05

Megcsináltam, de valamiért félresikerült. Sűrű tésztát készítettem, vagy másfél deci tej belement, meg amennyi lisztet kívánt, de a leve amúgy is eresztett végig, míg sütögettem. A gond az volt, hogy nem tudtam ilyen szép vékony palacsintákat sütni, talán túl durvára gyalultam, nem tudom, de így alig sült át a palisütőben, kívül megpirult az olajon, belül nyers, pedig lassú lángon próbálkoztam. Látványra és ízre is olyan lett, mint egy hagymás-cukkinis rántotta. És valami meg is keseredett benne. Többször átolvastam a receptet, mindent a leírtak szerint tettem, fogalmam sincs, minek lehet keserű utóíze. Megégett a fokhagyma?! Nem tudom. Sajnálom, mert a recept jónak tűnik, a képen gyönyörűek a palik, de nekem csak vastag rántotta sikeredett :( Ha van ötleted, hogy mire figyeljek, mit hibázhattam, áruld el, kérlek!

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2012-08-30 10:23

Kedves Judy! Nagyon tetszik a recept, guszta és biztos finom is. Egyszer csináltam hasonló alapanyagokból tökpuffancsot, de annyira spriccelt sütés közben, hogy azóta nem sütöttem meg, bár finom volt. Ki kellett festeni utána a konyhát. Ez nem spriccel annyira? Üdv: Éva

497
cukkini 70 dkg
tojás 3 db
finomliszt 4 evőkanál
vöröshagyma 5 db
fokhagyma 2 gerezd
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl