Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-túrós pogi

Hagymás-túrós pogi
Hagymás-túrós pogi
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy házassági évfordulón kóstolhattam meg először ezt a variációt, és muszáj volt kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Futtassuk fel langyos tejben az élesztőt.
  2. Pucoljuk meg és aprítsuk apró kockára a hagymát, majd zsíron dinszteljük üvegesre.
  3. Keverjük össze a hagyma kivételével a hozzávalókat, és kidagasztjuk (géppel is lehet). Majd kelesztjük kb. 40-45 percig.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, és kenjük meg a hagymával. Majd hajtogassuk négybe. Pihentessük, majd ismét nyújtsuk ki, és kenjük meg a hagymával. Ezt ismételjük addig, míg a hagyma el nem fogy. Nyújtsuk ki,majd szaggassuk ki pogiszaggatóval.
  5. A tetejét kenjük meg tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük meg!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 008
elküldve: 5
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütödés

Mióta szakács: 2012.11.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hagymás pogácsa, túrós pogácsa, pogácsa dinsztelt hagymával, hajtogatott pogácsa, élesztős pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

661
finomliszt 50 dkg
tehéntúró 25 dkg
élesztő 2.5 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tej 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
margarin 12.5 dkg
tojás 2 db
tojás 1 db
sajt 10 dkg