Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás - virslis töltött lángos

Hagymás - virslis töltött lángos
Hagymás - virslis töltött lángos
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lángos életem legszebb időszakát végigkísérte. Amíg a kisfiammal várandós voltam, nem volt semmi panaszom, nem gyötört rosszullét, semmi terhességre utaló jel. Egyedül csak a lángost kívántam, de azt nagyon durván :-) Már akkor is lángost ettem reggel, délben, este, amikor még nem is tudtam, hogy babát várok. És ez így volt az utolsó  hetekig. Ennyi idő alatt a hagyományos lángost meguntam, ezért újabb és újabb variációt találtam. Köztük ez a kedvencem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 24 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Olajos kézzel kerek lángos formát készítünk, és a közepére karikára vágott virslit, és hagymát teszünk.
  4. A kerek lángost félbehajtjuk, és kis "batyut" formázunk, jó gondosan, hogy sütés közben ne potyogjon ki semmi.
  5. Bő olajban, lassú tűzön megsütjük (fontos, hogy lassú tűzön, mert így van ideje a hagymának, és a virslinek megpárolódni).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 604
elküldve: 2
receptkönyvben: 289
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött lángos, virslivel és hagymával töltött lángos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1437
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
kefir 3 dl
szódabikarbóna 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl
virsli 280 g
vöröshagyma 1 kis fej