Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos daragaluska levesbe

Hagyományos daragaluska levesbe
Hagyományos daragaluska levesbe
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és már a lányaim is megtanulták. Kisunokám, Elina számára a tyúkhúslevesbe pépesítve adtam ebédre, és csak cuppogott, annyira ízlett neki. Böfizett, és édesen ment alukálni utána.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük robotgéppel a darával, zsírral, sóval. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben feltesszük főni a vizet, amiben kifőzzük.
  2. A darás masszához keverjük a szódabikarbónát és fél adag fehérjehabot. Összekeverjük, és hozzáadjuk az 2 merőkanál tyúkhúslevest (amit mellette főzünk, ettől lesz íze, és a daraszemek jobban megpuffadnak).
  3. Majd hozzákeverjük a másik adag fehérjehabot óvatosan, lágyan. (Jól kanalazható masszát kell kapnunk.) Berakjuk a mélyhűtőbe 20 percre.
  4. Széles fazékban, enyhén forrásban levő vízbe, kanállal formázva belerakjuk, és kifőzzük kb. 15 perc alatt, fedővel letakarva (villanyplatnin 3-as fokozaton).
  5. Majd szűrőkanállal kiszedjük, leöblítjük hideg vízzel, és a levesben tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 28 212
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grízgaluska, daragaluska, levesbetét

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
búzadara 250 g
tojás 3 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sertészsír 2.5 ek
víz 3 l
4 csipet
alaplé 1 dl