Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos finomfőzelék

Hagyományos finomfőzelék
Hagyományos finomfőzelék
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Turós Emil régi szakácskönyvéből származik a recept. Azt gondolom, ha igazán jó finomfőzeléket szeretnénk készíteni, csináljuk csak friss zöldségekből, és ne sajnáljuk az aprítási időt. Ha mégis gyorsfagyasztott zöldségekkel dolgozunk, körülbelül 1-1,5 kg zöldséget használjunk ehhez a recepthez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket hámozzuk, tisztítjuk, majd kicsi kockákra daraboljuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Ha sós lében eltett zöldborsót használunk, a levét leszűrjük.
  2. A zöldségeket a zöldborsó kivételével megfelelő nagyságú lábasba helyezzük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel. Hozzáadjuk a sót, és fedővel lefedve puhára főzzük őket. Ha kellően puhák, a zöldborsót is a főzelékbe tesszük.
  3. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet. Hideg vizet adunk hozzá, habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés alatt a főzelékhez adjuk.
  4. A főzeléket újraforraljuk, majd hozzákeverjük a tejet, a cukrot, és ha szükséges, sót.
  5. A főzelék ízét javíthatjuk befejező műveletként vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzölddel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 6 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

finomfőzelék, finomfőzelék egyszerűen, zöldséges főzelék, egyszerű finomfőzelék, klasszikus finomfőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
sárgarépa 450 g
fehérrépa 400 g
karalábé 250 g
karfiol 250 g
zöldborsó 50 g
15 g
sertészsír 50 g
finomliszt 75 g
cukor 30 g
petrezselyem 2 csokor
tej 150 ml
csontlé 1500 ml