Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos mézeskalács

Hagyományos mézeskalács
Hagyományos mézeskalács
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hatalmas adag ellenére is nagyon gyorsan elkészült ez a pihe-puha mézes, tényleg csak ajánlani tudom!

Forrás: net

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összeforgatjuk a száraz anyagokat: liszt, porcukor, fűszerkeverék, szódabikarbóna és a só.
  2. A mikróban enyhén meglágyítjuk a margarint, majd a mézzel és a tojással együtt a lisztes keverékhez adjuk. Ezután egy keverőlapát segítségével összeforgatjuk, majd kézzel egynemű tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztánkat három egyenlő részre osztjuk, majd az első cipót lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Ezután tetszés szerinti formákkal szúrjuk ki, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kicsit távolabbra egymástól, mivel a sütés alatt kissé megnőnek.
  5. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc, de semmiképpen ne legyen több!!! Sütés közben ellenőrizzük, ne kapjon szint az alja, inkább előbb vegyük ki, ha szükséges. Amikor kivesszük a tésztát, még nyersnek tűnik, de ahogy hűl, úgy fog szilárdulni 1-2 perc alatt.
  6. A másik két gombóc tésztával is így járunk el. Ebből a mennyiségből hatalmas adag lesz, azonban egy jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Nagyon könnyen, jól dolgozható ez a tészta, és ami a legfontosabb, sülés után rögtön fogyasztható, finom, puha mézest kapunk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rögtön puha mézeskalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

838
finomliszt 1 kg
porcukor 30 dkg
szódabikarbóna 3 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
margarin 30 dkg
méz 2.5 dl
tojás 3 db
1 csipet