Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени

Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени
Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени
68 perc / előkészület: 60 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az orosz konyha puritán egyszerűségét. A pilményi, vagyis fültészta nagyon egyszerű, laktató, finom étel akár ebédre vagy vacsorára. Mindig dupla adagot készítek, és a felét tálcára rakom, hogy ne érjenek össze, fagyasztom, majd zacskózom. Kicsit macerás, de nagyon megéri. Hasonló az olasz raviolihoz, csak finomabb.

hozzávalók / 8 adag

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Rugalmas, leveles tészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Akkor jó, ha összeállt, és nem ragad a kezünkhöz. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük. Ez nagyon fontos mozzanat minden tésztakészítésnél. Hagyni kell a lisztet dolgozni, hogy felvegye a nedvességet, és ehhez idő kell.
  2. Ha eleget pihent a tésztánk, kettévesszük (mert így könnyebb vele dolgozni), és vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongokba 1-1 teáskanálnyi húsmasszát rakunk, félbehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk, majd a csücskeit is összecsippentjük. Az utolsó mozzanat nem fontos, de így sokkal jobban mutat. Lisztezett tálcára tesszük (ne érjenek össze), 10 percet pihentetjük.
  3. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük a töltött pilményiket. Beleteszünk párat, és megkeverjük óvatosan, hogy ne ragadjanak le. Kb. 6-8 percig főzzük.

A töltelék elkészítése:

  1. A darált húshoz nagyobb lyukú reszelőn legyaluljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymákat, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk.

A feltét elkészítése:

  1. A vajat felolvasztjuk, és a csíkokra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Sózzuk, majd a végén az aprított petrezselyemmel megszórjuk. Picit fonnyasztjuk, majd elzárjuk alatta a gázt. Ezzel a feltéttel összekeverjük a kifőtt pilményiket, és melegen tálaljuk.
  2. Az oroszok nagyon kedvelik még a tejfölös-kapros feltétet is. Hagyomány náluk az ecettel való meglocsolás. De ehetjük tejföllel, reszelt sajttal is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
51 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

orosz töltött tészta, pelmenyi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
víz 100 ml
2 kávéskanál
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
bors 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
teavaj 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint