Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos tojásleves

Hagyományos tojásleves
Hagyományos tojásleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojásleves az egyik leggyorsabban elkészíthető leves. Ráadásul finom és laktató is. 
Az egészség jegyében az olajat olívára, a lisztet zablisztre cserélhetjük.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a vöröshagymát, és a pirospaprikával, köménnyel, sóval együtt elkezdjük párolni az olajon. Hamarosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett néhány percig pirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet, és felforraljuk. Forrás után hozzáadjuk az ecetet és a petrezselyem egy részét. Forrás közben belecsurgatunk két tojást, majd jól elkeverjük.
  3. Óvatosan beleejtjük a maradék négy tojást, ezután már nem kavargatjuk, kis lángon, fedő alatt főzzük tovább még néhány percig.
  4. A petrezselyem másik felét felaprítjuk, és megszórjuk vele a forró levest. Tejföllel (vagy anélkül) tálaljuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 138 483
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csurgatott leves, savanyú leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
repceolaj 3 ek
teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál
tojás 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 teáskanál
ecet 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
víz 6 dl
tejföl 3 ek