Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos túrógombóc

Hagyományos túrógombóc
Hagyományos túrógombóc
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is családi receptjeink egyike, kiadós leves után tálalva remek hétvégi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy keverőtálba tesszük. Hozzámérjük a búzadarát, hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Kézzel összegyúrjuk, és állni hagyjuk 1 órát.
  2. Az olajat egy serpenyőben megmelegítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát. Kevergetve megpirítjuk, folyamatosan kevergetni kell, mert könnyen odaég! A végén fél deci vízzel vízzel meglocsoljuk a morzsát, és azzal is pirítjuk 1 percig.
  3. Felforralunk egy lábasban kb. 2,5 liter vizet. A túrós masszából diónyi gombócokat formálunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok kb. 8-10 perc alatt főnek meg, a főzés végén feljönnek a víz tetejére.
  4. A kifőtt gombócokat szűrőkanállal a zsemlemorzsába szedjük, és meghempergetjük benne.
  5. Tejföllel meglocsolva és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 992
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nbeszter

Mióta szakács: 2020.04.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

798
tehéntúró 500 g
búzadara 150 g
tojás 3 db
1 kávéskanál
zsemlemorzsa 200 g
napraforgó olaj 2 ek
porcukor 100 g
tejföl 200 g