Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdina paella

Hajdina paella
Hajdina paella
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újhullámos paella, ami laktató és hamar elkészül. A fűszerpaprika feltüzesíti chorizo nélkül is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tenger gyümölcseinek felét csirkehússal is helyettesíthetjük, amit apróra daraboljunk fel, és még az elején a hagymára dobva pároljuk meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott tenger gyümölcseit hagyjuk felolvadni pár óra alatt. Ha idő szűkében vagyunk, akkor terítsük ki egy tepsin vagy tálcán, és letakarva hagyjuk felolvadni, így gyorsabb.
  2. Egy kicsi főzőedényben egy evőkanál olívaolajon a hajdinát közepes lángon sűrűn kevergetve megpirítjuk.
  3. A fedőt magunk előtt tartva felöntjük a forró vízzel, vigyázva, mert fröcskölni fog, és lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Közben egy wokban vagy nagy serpenyőben a másik evőkanál olívaolajat felmelegítjük.
  5. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk benne.
  6. A póréhagymát is feldaraboljuk, a hagymára dobjuk.
  7. A kápia paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a hagymákhoz keverjük.
  8. A fokhagymákat apróra felkockázzuk, a kápia paprikára dobjuk.
  9. A fűszerpaprikát is belekeverjük, és egy percig együtt pirítjuk.
  10. A pak-choi fehér, vastag, alsó részét felszeleteljük, a zöldségekre dobjuk. A zöld levél részét is feldaraboljuk, és későbbre félretesszük.
  11. A zöldborsót is belekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk.
  12. A tenger gyümölcseit is belekeverjük, és átmelegítjük.
  13. A megfőtt hajdinát is hozzáadjuk.
  14. A pak-choi feldarabolt levélrészét belekeverjük, és tálaljuk 4 főre.
  15. A maradék másnap újra melegíthető pár evőkanál víz hozzáadásával, de harmadnap már dobjuk ki, mert a felhasznált rák nem tárolható olyan hosszan még hűtőben sem.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paella hajdinából, spanyol egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
hajdina 170 g
víz 2.5 dl
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
póréhagyma 1 db
kápia paprika 1 db
fokhagyma 3 gerezd
csípős fűszerpaprika 2 kávéskanál
pak-choi 1 db
tenger gyümölcsei mix 40 dkg
zöldborsó 10 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint