Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinaleves Katrin konyhájából

Hajdinaleves Katrin konyhájából
Hajdinaleves Katrin konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló ez a leves, mint a tarhonyaleves, csak a hajdina sokkal egészségesebb. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a leves elég tartalmas, tehát második fogásnak elég valamilyen tészta hozzá, vagy túrógombóc, derelye, vagy fánk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, s félrehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
  2. A zacskós hajdina tetejét levágjuk, s beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb. 2x jól átmossuk. Utána még 2x hideg vízzel is átmossuk, s hagyjuk lecsöpögni.
  3. Közben a krumplinak levágjuk a héját, s apróra összekockázzuk, majd rászórjuk a hagymára, majd rászórjuk a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítjuk.
  4. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakjuk a 4 felé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is. Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb. 20 percig főzzük.
  5. Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
  6. Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 561
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos hajdinaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
hajdina 12.5 dkg
gyulai kolbász 15 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 l