Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás-fehérboros kenyér

Hajdinás-fehérboros kenyér
Hajdinás-fehérboros kenyér
235 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországban, malomban voltunk a múlt héten, és nagy örömömre volt teljes kiőrlésű hajdinalisztjük. Már alig vártam, hogy kipróbálhassam! Nem ért csalódás. ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mivel többnaposan nem annyira finom, fogyasszuk frissen! Sóshoz, édeshez egyaránt illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort kb. 15 percig, lassú tűzön forraljuk, hogy kimenjen belőle az alkohol. Ha több, mint 0,5 dl elforr, felöntjük vízzel, hogy 3,5 dl-t kapjunk.
  2. Beleöntjük a bort egy keverőtálba, beleszórjuk a feldarabolt vajat, a cukrot és a sót is.
  3. Ebbe kerülnek a lisztek, aminek a tetejére morzsoljuk az élesztőt.
  4. Kiválasztjuk a kenyérhéj színét, és normál kenyérprogramon 750 g-os kenyér sütését.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

hajdinás kenyér kenyérsütő gépben, hajdinalisztes házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
fehérbor 4 dl
vaj 23 g
cukor 1.5 ek
1 ek
hajdinaliszt 200 g
finomliszt 400 g
élesztő 1.5 dkg