Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás hús

Hajdinás hús
Hajdinás hús
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló, mint a tarhonyás hús, csak sokkal egészségesebb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hajdinás húshoz savanyúságot szoktunk enni. Akár uborkasalátát, vagy vegyes savanyúságot, esetleg savanyú uborkát. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon. Rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd megkeverjük, s belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk. Néha megkevergetjük. Kb. fél óra alatt elkészül.
  2. A maradék csirkecomb csontját lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe vagy zöldborsólevesbe.
  3. Amíg fő a pörkölt, az 1 liter vizet felforraljuk, belerakjuk a teáskanál sót, s 1 tasak hajdinát a leírás szerint megfőzünk benne.
  4. Ha megfőtt a hajdina, s lecsepegtettük, akkor levágjuk a zacskó tetejét, s rászórjuk a kész pörköltre, s kb. még 5 percig főzzük.
  5. Jól átkeverjük, s el is készült a hajdinás húsunk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés hajdina

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

392
csirke felsőcomb 4 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
1 teáskanál
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
hajdina 125 g
víz 1 l
1 teáskanál