Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás palacsinta tojás nélkül

Hajdinás palacsinta tojás nélkül
Hajdinás palacsinta tojás nélkül
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a neve palacsinta, mielőtt nekiállnánk megsütni, előtte érdemes mindent elfelejteni a hagyományos palacsinta sütéséről. A hajdinaliszt egészen másként viselkedik, mint a fehér liszt, ezért kérlek, az összetevőket nagyon pontosan mérd ki, különben nem garantálhatom, hogy sikerül.

Vigyázat! Sokkal laktatóbb, mint gondolnánk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én „hamis nutellával” töltöttem. (Repcemézet kevertem el karob porral).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat keverjük csomómentesre. A palacsintasütőt alaposan olajozzuk ki minden egyes palacsinta sütése előtt.
  2. 1 kisebb merőkanállal merjünk a tésztából, és a forró palacsintasütőbe öntsük (ezt célszerű nem eloszlatni a palacsintasütőben, mert a megfordításnál problémás lehet, ha nagy).
  3. Amikor megsült, úgy fordítsuk meg, hogy szépen lassan fokozatosan mindenhol alányúlunk a fordítólapáttal, amíg a tészta el nem válik a sütőtől. A másik oldal megsütése után könnyen kicsúsztatható a palacsintasütőből.
  4. Ha sütés után várunk pár percet, akkor utána már könnyen feltekerhető.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fre(E)ni

Mióta szakács: 2019.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reform palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
hajdinaliszt 164 g
tápiókaliszt 38 g
útifű maghéj 2 g
2 g
szódabikarbóna 2 g
napraforgó olaj 2 teáskanál
víz 375 g
erythritol 25 g
napraforgó olaj 0.5 dl