Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás-rizses hús

Hajdinás-rizses hús
Hajdinás-rizses hús
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, kiadós recept, munka után is összedobható, és jól el is áll, így napokra előre megfőzhető.

Én pirított hajdinát szoktam ehhez használni, aminek nagyon kellemes, tábortüzes-füstös íze van. De ha ilyet nem kapnánk, natúrból is jó lesz.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkét, és fehéredésig pirítsuk azt is.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket a majoranna kivételével, majd öntsük fel a vízzel. Nyissuk fel a barna rizs főzőtasakját, és öntsük a csirkéhez. Adjuk hozzá a lecsót is. Főzzük közepes lángon 15 percig, időnként alaposan átkeverve.
  3. 15 perc után szintén a zacskóból kiöntve adjuk a csirkéhez a hajdinát is, valamint a borsót és a gombát is. Főzzük tovább, újabb 15 percig, továbbra is kevergetve. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a majorannát is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 558
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

extra rizses hús, hajdinás hús gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365
repceolaj 30 g
csirkemell filé 800 g
vöröshagyma 500 g
zöldborsó 250 g
gombakonzerv 4 db
hajdina 300 g
barnarizs 150 g
víz 750 g
lecsó 250 g
15 g
bors 5 g
fokhagymapor 10 g
majoranna 15 g
fűszerpaprika 10 g