Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás zöldségleves

Hajdinás zöldségleves
Hajdinás zöldségleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hajdina gabonaként kezelt keserűfűféle. Zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C- és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Fűtő hatású élelmiszer. Ősz végén és télen sokszor készítjük így a zöldséglevest, finom fűszeres ízétől még érdekesebb a leves.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és ezeket is kicsit átpirítjuk.
  2. Fűszerezzük a zöldségeket, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, és hagyjuk főni.
  3. A hajdinát egy evőkanál olajon átpirítjuk, és akkor adjuk a leveshez, mikor a zöldségek félpuhák. A hajdina kb. 15-20 perc alatt megpuhul.
  4. A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. A levest lehet borsozni is, de a borsikafű jól helyettesíti, így elhagyható.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 110
elküldve: 6
receptkönyvben: 178
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves hajdinával, hajdinaleves, őszi zöldséges leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

psyche
psyche Fri, 2013-02-22 14:58

Tálalás előtt egy kanál orda sajtot tettem a tányérba. Nagyon passzolt a fűszerezéshez!

website

234
hajdina 8 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
halványító zeller 2 közepes szár
napraforgó olaj 0.5 dl
tárkony 1 kk
borsikafű 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kk
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 1.5 l